Övrigt

Så fungerar Mac App Store

Mac App Store

Mac App Store är här och alla som någon gång laddat hem appar från iOS känner igen sig. Men med allt nytt kan det uppstå vissa frågor. Har du fler funderingar skriver du de som kommentarer och vi försöker svara.

Installation

När du köper ett program laddas det ner till din Program-mapp med en hänvisning dit från dockan. Vill du inte ha den i dockan drar du bara ut ikonen som vanligt.

Uppdateringar och tidigare köpta program

Alla program uppdateras automatiskt via Mac App Store – detta gäller dock bara program som är köpta via Mac App Store. Har du tidigare köpt ett program eller spel går dessa ej att koppla ihop med App Store om du inte köper dem igen – de uppdateringarna får du ladda hem på det gamla hederliga sättet.

När det gäller gratisprogrammen rekommenderar vi att du laddar ner dem igen, då skrivs de gamla versionerna över av App Store-versionerna.

Mac App Store har dock möjlighet att hitta vissa redan existerande program – men inte ens de kommer att kunna uppdateras via affären.

Antal datorer

Du har rätt att installera dina köpta program på de datorer du äger men antagligen högst fem stycken. Du kan föra över programfilen från en dator till en annan precis som vanligt via till exempel nätverk eller ett USB-minne. Allt du behöver göra är att skriva in din användarnamn och lösenord till App Store första gången du startar dem.

Eller så laddar du hem dem från App Store igen – du hittar alla dina inköp under Purchases.

Felmeddelande och problem med kortbetalningar

Får du ett felmeddelande med nummer 100 beror det på att du inte haft möjlighet att godkänna användaravtalet. Se vår artikel “Så löser du “Error 100”-problemet.

Får du problem med att kreditkortet avvisas provar du att välja Affär i menyn och sedan Visa mitt konto. Se till att Security Code är ifyllt och det är de tre sista siffrorna på baksidan av kortet.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!