Övrigt

Så bra sålde iPad i jul

iPad

Handelns utredningsinstitut förutspådde att läsplattorna skulle bli årets julklapp – då en läsplatta idag är synonym med iPad så blir den naturliga frågan: Hur sålde iPad i julhandeln?

Ser vi till de Apple Premium Resellers som visar lagerstatus på sina webbsidor ser det ut som att alla modeller finns hemma med några få undantag. Det samma gäller hos de stora elektronikjättarna så som OnOff och Elgiganten.

För att ta reda på om det handlar om låg försäljning eller om Apple för en gångs skull klarar att leverera i enlighet med efterfrågan tog kontakt med en rad olika Apple Premium Resellers samt de stora elektronikkedjorna.

Hos Apple Premium Resellers

Den samlade åsikten hos APR:ern är att julhandeln generellt är den bästa någonsin och att iPadarna flugit ut från hyllorna. iPad 64 med 3G är den överlägset bäst säljande modellen och den har stundtals varit slut. Apple har emellertid varit bra på att leverera under hela december.

En återförsäljare uppskattar att det går cirka 2.3 iPad per dator. Han märker också att kunderna tar till sig plattan på ett helt annat sätt än vad han sett tidigare.

Hos OnOff och Elgiganten

Erik Frankendal, presskontakt hos OnOff, vill inte deklarera den som årets julklapp innan företaget hunnit analysera försäljningen fullt ut. Han kan dock bekräfta att iPad tillhör en av de produktkategorier som sålt extremt bra och över förväntan. Han beklagar också att de stundtals varit slut på sina ställen.

På Elgiganten låter man hälsa att företaget sålt tusentals runt om i Sverige. Här var det relativt jämt mellan modellerna vid försäljningsstart men framåt julen tog iPad 64 – 3G över som den mest sålda.

Sammanfattningsvis kan vi alltså konstatera att iPad blev den framgång som många förutspådde – nu är bara frågan om de hittar sin plats i hemmen och hur det ser ut nästa år med nästa modell.

Tillhör du de som fått en iPad i julklapp? Missa inte våra apptips.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!