Övrigt

Rykte: Ny Nexus 7 i juli

13 - 4

Även denna gång är det Asus som står för hårdvaran på Nexus 7 och det är också från Asus som dessa rykten har sitt ursprung. Det är en representant för Asus som via deras supportforum avslöjat detaljer om hårdvaran till en intresserad användar som genast lade upp skärmdumpar på Google+.

Enligt ryktet så kommer generation två av Nexus 7 ha en skärm med upplösningen 1920×1080 pixlar mot dagens 1280×800. Processorn blir en Snapdragon 600 quad-core och enheten får 2GB RAM. Kameran på framsidan är även i fortsättningen 1,2 megapixlar men man adderar även en kamera på baksidan av enheten som får 5 megapixlar. När det gäller uppkoppling hittar vi det mesta, Wifi med stöd för 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC och LTE. Allt detta ska drivas av ett batteri på 4000 mAh.

Mjukvaran är naturligtvis Android 4.3 och någon gång under Juli ska enheten lanseras.

Tidigare har även DigiTimes rapporterat att Nexus 7 kommer lanseras under Juli och de ska även ha uppgifter om att priset kan komma att höjas något från 199 till 229 dollar för instegsmodellen.

“The sources said that in the second half, Apple’s iPad mini will still focus mainly in the high-end segment, second-generation Nexus 7 the mid-range segment (US$200-250), Samsung’s tablets both the mid-range and entry-level segments, and Acer and Asustek Computer’s models the entry-level segment (below US$159).”

Skärmdumpar från samtalet med Asus:

[source: http://gadgets.ndtv.com/tablets/news/second-generation-google-nexus-7-specifications-launch-date-confirmed-by-asus-representative-386471 “NDTV Gadgets”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!