iphone_169

by • 24 maj, 2012 • NyheterComments (15)66

Rykteskollen: iPhone 16:9

iphone_169

Rykten om att nästa iPhone kommer ha en skärm på 4 tum och ha formatet 16:9 som vi har på våra tv-apparater blir allt mer ihärdiga. Får Apple till detta utan att göra telefonen i sig större så visst ser den iPhone vi ser på bilden ovan inte alls dum ut. Även om jag inte tror på att hemknappen skulle bli oval så kan de kanske lösa detta på ett snyggt sätt.

Pixeltätheten på 326 ppi (pixlar per tum) skulle behållas och även antalet pixlar på bredden medans vi skulle få 176 pixlar extra på höjden vilket skulle resultera i en upplösning på 1136 × 640 mot dagens 960 x 640.

Härom dagen hade John Gruder på Daring Fireball ett bra inlägg där han förklarade hur Apple skulle kunna genomföra lanseringen av denna ryktade iPhone och idag kom iMore ut med ett annat läsvärt inlägg där idéer och tankar om hur denna skulle kunna se ut.

Vad tycker och tror ni? Är skärmen bra som den är eller är större bättre i detta fall? Hur viktigt är det att telefonen i sig inte blir större?

VIA: DARING FIREBALL & IMORE

Liknande artiklar

 • Julian Castaneda

  Telefonen på bilden ser ut som en Samsung. Skulle jag köpa en Samsung kopia? Nej, jag köper inte ens Samsung produkter. Om Apple släpper en större telefon blir jag glad, men en telefon som ser ut som en Samsung Galaxy och som liknar den gamla iPhone 4 och 4s har jag inte mycket för.

  Till och med Nokia kunde skapa en ny form med Lumia 900, nu vill jag att Apple gör något nytt, skärmen är inte det viktigaste. Nytt iOS 6 och en HELT NY form, tack.

 • anton lagerlöf

  spelar egentligen ingen roll hur den kommer se ut eller ha för specs, kommer köpa den ändå. min 4:a börjar bli gammal :)

 • Rasmus

  För mig är det viktigt att själva telefonen inte blir större. Vill inte bära runt på en mini-iPad… Hoppas de utnyttjar ytan bättre istället, nåt i stil med bilden ovan.

 • Alex

  Min 4a har blivit så slö sista tiden att jag köper nya iPhone oavsett form…

 • CJE

  Julian: Lumia 900 (och 800) bygger på den äldre Nokia N9-designen. Så du menar väl Nokia N9?

  Annars: en större skärm kräver sannolikt mer av batteriet så det där måste lösas. Om mobilen är lika liten/stor – då måste det kompromissas. Och därför är jag tveksam till en iPhone med större skärm men det KAN gå – dock så är jag ingen fanboy till nya beryktade pajas-upplösningen utan är mer inne på 720 x 1280!!

 • Aronsson

  Tar väldigt gärna emot 4 tummare och de får väldigt gärna hålla kvar nuvarande storlek på telefonen. Oval eller rund knapp kvittar helt. Men sen vet jag också att gör det telefonen större så kommer jag skaffa den ändå :)

  Vill dock inte bära runt på en telefon i storlek med Samsung Note eller vad den heter :)

 • Julian Castaneda

  Givetvis kommer jag att köpa iPhone 5, inget snack. Samma dag som den släpps. Det jag menar är att jag vill hellre se Apple komma med något nytt än att uppleva samma form som idag, fast längre och tunnare.

  Men jag litar på Ive så det blir säkert bra

 • CJE

  Julian Castaneda: du får ju gå runt i din egen lilla bubbla och tro bäst du vill på att nästa iPhone kommer heta ”iPhone 5″… ;)

 • Julian Castaneda

  Det kommer den säkert inte att göra, men jag namnger den som iPhone 5 fram till dess att Apple har gett den ett officiellt namn.

 • Tommy Lyxell

  CJE: MIn iPhone 4a heter bara Iphone. Alla versioner heter Iphone. Sifferbeteckningarna är något som vi använder för att veta vilken modell vi pratar om.

 • CJE

  Tommy: kolla på din iPhone-kartong, så ser du att det står iPhone 4S…

 • CJE

  Julian: jag förbjuder dig härmed att kalla den för iPhone 5. Jag kräver att du skall kalla den för ”nästa iPhone” eller ”uppföljaren till 4S” eller nåt som inte är en gissning för vad den kommer att heta. Du får inte ta ut nåt i förskott. Visst e jag hård mot dig? ;)

 • Julian Castaneda

  No comment. ;)

 • anders

  aldrig att apple skulle göra sitt nästa flaggskepp till en Samsung kopia! De första jag tänkte på var en samsung s2.

  Det är dags att göra om designen så den inte ser ut som iphone4x

 • Filip

  Dags för Ive att jobba lite. Han har skapat mycket vackert men ingenting på senaste tiden, iMac, iPad, iPhone, Macbook Pro, Mac Pro, Mac Mini iPod touch, iPod classic, Apple TV, Cinema Display etc. (i stort sett allt) ser alla ut exakt som sina föregångare. Det är väldigt snygga former och de funkar bra men jag undrar hur hans arbetsdag ser ut, mycket kaffe och chil tror jag.