iTV

by • 31 oktober, 2011 • NyheterComments (8)47

Rykteskollen: Fler rykten om en ”iTV” – Siri kan vara nyckeln

iTV

På något känns det som att ryktesdrevet kring en kommande produktlansering av en TV från Apple kommer bli ett hett ämne. Att Apple ska ta steget in i TV-branschen är något som många inklusive undertecknad har väntat rätt länge på. Tänkt er en TV med en inbyggd Apple TV och med massor av andra godsaker. Kanske finns det en substans i dessa rykten och vår önskan om en ”iTV” slår in, eller så saknar ryktena någon som helst verklighetsförankring och nästa gång vi ska handla en ny TV får vi än en gång får köpa en halvkass sådan från någon av de redan etablerade producenterna.

Men att det var Steve Jobs – himself – som gav nytt bränsle åt rykteskvarnen får oss inte direkt att tappa vårt hopp och vår tro. I Jobs nyutgivna biografi citeras Jobs:

“‘I’d like to create an integrated television set that is completely easy to use,’ he told me. ‘It would be seamlessly synced with all of your devices and with iCloud.’ No longer would users have to fiddle with complex remotes for DVD players and cable channels. ‘It will have the simplest user interface you could imagine. I finally cracked it.’”

Vi tappar hoppet ännu mindre nu när New York Times säger sig ha fått information från källor inom Apple-sfären att en kommande TV från Apple i högsta grad är på gång, och att denna Apples TV kommer vara ytterst beroende av Siri.

”It’s the stuff of science fiction. You sit on your couch and rather than fumble with several remotes or use hand gestures, you simply talk: “Put on the last episode of Gossip Girl.” “Play the local news headlines.” “Play some Coldplay music videos.” Siri does the rest.”

Vi säger ”Ja, tack” till den produkten. Vad säger du?

(Källa och bild: New York Times)

Liknande artiklar

 • planB

  Ja tack!

  Fast nästan allt Apple gör släpps ju på den amerikanska marknaden först och sedan kan det dröja – för IT sammanhang – EONER innan det kommer till Sverige, om än alls.

  Ta man in alla intressenter och aktörer här har jag inga förhoppningar alls på att se det i Sverige under överskådlig tid. Det jag hellre ser i ett kortare perspektiv är app’ar till AppleTV som gör att man kan köra Play-kanaler direkt i AppleTV. För mig är detta prio 1.

 • Pierre C

  Men nu finns det ju film i svenska iTunes store.
  Får vi bara en appstore till Apple TV är saken biff.

 • Jonatan

  Om detta kommer under 2012 så tror jag tyvärr att vi kommer få vänta mycket längre här i Sverige. För att det ska fungera så enkelt som beskrivs så krävs avtal med kabeloperatörer samt att stöd för dessa byggs in i Siri. Med tanke på att det tog många år innan vi fick film i iTunes Store så känns det som att detta kommer ta ännu längre tid…

 • Niklas Lagström

  Nu har jag ingen 4s ännu, men väntar på leverans från Applestore, men jag tänkte, kan inte nån korsförhöra Siri. Några riktigt kniviga kuggfrågor så kanske hon försäger sig…

 • Björn A

  Härlig uppdatering!
  Skönt å slippa krångla med portar och annat när man ligger på hotell.
  MEN, men mini har blivit segare… framförallt märker jag det vid skrollning… mycket irriterande!
  Någon annan med samma problem?

 • Dan

  Jag tycker Steves påstående påminner om Fermats berömda ”Jag har ett i sanning underbart bevis för detta påstående, men marginalen är alltför trång för att rymma detsamma.”.
  Dvs det kan förbrylla alla vad han menade i all framtid… :)

 • planB

  Det finns inga svensktextade filmer i iTunes store då det är inget alternativ för mig i alla fall. Visst förstår jag engelska bra, men inte tillräckligt för att helt kunna tillgodogöra mig den.

 • Andreas

  Jag tror min 64″ 3D kommer vara fetare och roligare än En iTV ändå ;)