Övrigt

Rykteskollen: Apple har en MacBook Air med A5-processor och Thunderbolt i labbet

air_a5

Enligt den japanska bloggen Macotakara så testar Apple att köra en MacBook Air med A5-processorn. Samma processor som idag sitter i iPad 2 och som förmodligen också kommer sitta i nästa modell av iPhone. Om det är OS X eller iOS som körs på modellen avslöjas inte men det låter otroligt att det skulle vara iOS då ryktet också säger att den har Thunderbolt. Utan ett filsystem skulle Thunderbolt inte vara till så stor nytta.

Att det just är MacBook Air som testas är dock inte så konstigt eftersom den modellen skulle passa bäst då den idag har den långsammaste processorn, flashminne och där den förbättrade batteritid en A5-processor ger skulle komma bäst till nytta. Intel har även sagt att de gärna skulle producera ARM-processorer för Apple även om de själva inte ligger bakom arkitekturen.

Testmodellen av MacBook Air ska ha tillverkats av Quanta Computer. Idag så finns ingen version av OS X släppt som kan köras på en ARM-processor men det dock troligt att Apple tittar på detta och kanske är en modell redan färdig i deras labb.

VIA: 9to5Mac

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!