Övrigt

Ryktena om guldfärgad iPhone styrks nu från flera håll

De senaste dagarna har ryktet om att Apple kommer släppa en guldfärgad iPhone, vid sidan av den silvriga och skifferfärgade, fått vingar. Vi har sett bilder som påstås föreställa guldfärgade bakstycken och knappar.

Vår egen Andreas delade under gårdagen med sig om sin teori om att det skulle kunna vara ett sätt för Apple att öka iPhones exklusivitet i flera av de länder där smartphonemarknaden är på framtåg. Vid sidan av en plastig iPhone 5C skulle en guldfärgad iPhone 5S uppfattas som ännu mer exklusiv på marknader som i Sydamerika, Kina, Indien och andra delar av Asien.

Nu har ett flertal större nyhetssajter på varsitt håll fått det bekräftat via källor att Apple kommer att lansera en guldfärgad iPhone. Rene Ritchie på iMore, Mark Gurman på 9to5Mac och MG Siegler på Techcrunch har alla via källor som antas vara oberoende av varandra fått det bekräftat. Även AllthingsD rapporterar nu om samma uppgifter.

iPhone 5S Guldkoncept från iMore

iPod Mini Guld

Flertalet av ovanstående rapporter menar dock att den guldfärgade iPhone-modellen snarare bör beskrivas som champagnefärgad – en mild och blek guldtoning, och inte den klassiska och skrikiga guldfärgen.

Källorna till 9to5Mac går till och med så långt så att de hellre jämför guldfärgen med den gula iPod touch av senaste generation.

Du som kan din Applehistoria minns säkert att Apple under en kort tid sålde en guldfärgad iPod nano, och även om den färgen kallades för guld var den relativt mild i sin färgtoning.

Fler konceptbilder finns att se på Shop Le Monde.

[source: http://www.imore.com/gold-iphone-5s “iMore”, http://9to5mac.com/2013/08/19/the-gold-iphone-5s-fingerprint-scanners-and-the-future-of-ios “9to5Mac”, http://techcrunch.com/2013/08/18/gold-iphone/ “Techcrunch”, http://allthingsd.com/20130819/yes-apple-will-sell-a-gold-tone-iphone/ “AllthingsD”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!