Övrigt

Rykten om interna förändringar hos Apple

[youtube id=iY5YoKgsk4g]

Apples mjukvaru- och hårdvara-avdelningar samarbetar betydligt bättre nu under befäl av Jony Ive. Om detta rapporterar The Wall Street Journal.

Sedan Steve Jobs kom tillbaka till företaget i slutet av 90-talet har Apple varit extremt hemlighetsfullt även internt. Det har tidigare rapporteras om hur många anställda först vid världslanseringar fått reda på vad det är för produkt de egentligen jobbat på.

Det var efter att Scott Forstall, ansvarig för iOS-utvecklingen,  fick gå i slutet av 2012 som företagets designöverhuvud Jony Ive kom in och tog över huvudansvaret både för mjukvara- och hårdvarudesign.

Vi var många som såg detta som något positivt för där Apples hårvara gått från klarhet till klarhet har iOS och till en viss del OS X blivit allt mer fragmenterat i respektive designspråk.

Nu verkar det alltså som att våra förhoppningar är på väg att bli besannade. Wall Street Journal säger dock att förändringarna går långsamt och vi skall nog inte hoppas för mycket redan på iOS 7.

Nu får vi bara hoppas att det inte blir allt för mysigt och mainstream – då kanske det slutar med ännu en video enligt ovan.

Läs också Siavash Vatanijalals “Om Scott Forstall avgång och iOS framtid” eller lyssna på Macradion från 13 december 2012 där vi diskuterar det hela.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!