Övrigt

Rykte: Samsung utvecklar Virtual Reality för Galaxy-produkter

Enligt en rapport från Engadget har även Samsung upptäckt det som Sony, Facebook och Oculus Rift anser vara framtidens stora teknik: Virtual Reality. Samsung sägs jobba hårt på att lansera en egen VR-mask anpassad för företagets Galaxy-produkter, och målet är att lansera innan både Sony och Oculus Rift.

Enligt rapporten ska Samsungs produkt mer som en mask snarare än en hjälm, och målet ska vara att få ut den på konsumentmarknanden innan både Oculus Rift och Sonys Project Morpheus lanseras på bred front.

PS4 Project Morpheys
Sonys VR-hjälm “Project Morpheus” förväntas lanseras under 2015

Specifikationerna är vaga, men displayen sägs matcha den som sitter i Oculus Rift – en 1080p OLED-skärm. Utvalda utvecklare sägs redan fått leka med en prototyp som fungerar med Samsungs nuvarande flaggskeppsmodeller, så som Galaxy S5 och Galaxy Note 3. Den modell som senare ska lanseras i skarp version förväntas dock kräva Samsungs kommande Galaxy-modeller.

Ytterligare en målsättning för Samsung sägs vara att prismässigt gå under både Sonys och Oculus Rifts prislappar.

[source:http://www.engadget.com/2014/05/22/samsung-vr-headset/ “Engadget”]

[related]Fler rykten:[/related][display-posts tag=”rykte, rykten, rykteskollen” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!