Övrigt

Rykte: iPod Nano får wifi och blir avlång igen

AOM-iPOD-NANO-WIFI

Enligt den japanska sajten Macotakara kommer kommande generationen av iPod Nano få ett inbyggt wifi-chip. Den främsta anledningen enligt sajten är att iPod Nano-användare ska kunna komma åt iTunes Music Store utan att behöva gå omvägen via en dator.

Givetvis skulle wifi i iPod Nano vara användbart på fler sätt. Då Apples övriga mobila enheter nu kan synkronisera och göra säkerhetskopior mot iTunes trådlöst, över wifi, är det bara iPod Nano i dagsläget som måste kopplas in med sladd.

Samma sajt påstår sedan tidigare att iPod Nano även designmässigt kommer förändras och återgå till att ha en avlång form. Dessutom sägs det att en hemknapp kommer finnas för enklare navigering.

Konceptbilderna nedan är skapade av designern Enrico Penello och ger en indikation om vad Apple skulle kunna presenteras i höst. Penello tänker sig en form som närmast kan beskrivas vara en smal iPod Touch med ett bältesclips på baksidan, en hemknapp och en kamera för Facetime.

Vad tycker ni, vill ni att Apple återgår till en avlång form för iPod Nano? Eller är den nuvarande – minimala – formfaktorn bättre?

ipod_nano-1

ipod_nano3ipod_nano2

VIA: 9TO5MAC, REDMOND PIE
KÄLLA: MACOTAKARA (2)
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!