Övrigt

Rykte: iPhone 6 får högre skärmupplösning

Enligt den tillsynes allt mer välinformerade Mark Gurman på 9to5Mac kan nästa generations iPhone få en betydligt mer högupplöst skärm. Med tanke på att alla rykten pekar mot att iPhone 6 kommer att släppas i större modeller än dagens 3,5- och 4-tumsskärmar är det nästan en självklarhet att antalet pixlar också ökar.

Men tills nu har det varit tyst om exakt vilken upplösning vi kan vänta oss.

Källor till Gurman påstår att Apple kommer att trippla den ursprungliga iOS-upplösningen, från de 480×320 pixlar som iPhone (2G), 3G och 3GS producerade till 1704×960 pixlar för iPhone 6. Däremellan ligger “2X”-upplösningen som iPhone 4 och 4s har, 960×640.

Betydligt högre pixeldensistet

Om Apple väljer att gå denna väg innebär det att de ryktade skärmstorlekarna på 4,7 och 5,5 tum skulle få en pixeldensitet på 416 respektive 355 pixlar per tum (ppi). Ser vi till Apples tidigare påståenden (läs: Steve Jobs) är det väl över den egenutnämnda gräns för vad som är optimalt för våra hornhinnor.

På scenen i samband med när iPhone 4 presenterades påstod Jobs att allt över 300 ppi är tillräckligt för att våra ögon inte ska kunna urskilja enstaka pixlar från normalt avstånd till skärmen.

Utvecklare behöver uppdatera

För utvecklare skulle denna övergång av skärmupplösning betyda att en del handpåläggning krävs för att optimera spel och appar för den nya upplösningen. Appar som till en början inte är uppdaterade kommer dock precis som i övergången från iPhone 3GS till iPhone 4 forfarande fylla ut skärmen, då Apple inte förväntas ändra på bildförhållandet (16:9).

Text och annat som genereras direkt i iOS kommer utan några problem se skarpa och fina ut på den nya skärmen, medan grafiska element som ikoner och dylikt kommer att se lite suddiga ut tills de ersätts med nya uppdaterade versioner.

[source:http://9to5mac.com/2014/05/14/likely-iphone-6-with-sharper-larger-1704-x-960-resolution-screen-in-testing/ “9to5Mac”]

[related]Relaterat[/related]

[display-posts tag=”rykte, iOS-8, iPhone-6,” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!