Övrigt

iPad 4 åter i sortimentet och ny modell av iPhone 5c – med start idag

Foto: Janitors / Flickr (CC)

[line]
Uppdatering: Denna artikel skrevs ursprungligen som en ryktesrapport, men nu har Apple genomfört dessa ändringar; iPad 4 är åter i sortimentet som ersättare till iPad 2, och iPhone 5c med 8GB lagringsutrymme finns nu att köpa i fem utvalda länder.

iPhone 5c 8GB lanserades enbart i Storbritannien, Australien, Frankrike Tyskland och Kina, och anledningen till det är enligt Apple dessa marknaders snabba LTE-utveckling. En instegsmodell som har stöd för LTE är därför viktigt på just dessa marknader.[line]

Från flera olika håll ryktas det att Apple under dagen idag kommer att lansera en ny modell av iPhone 5c med mindre lagringsutrymme, samt återinsätta iPad 4 i sortimentet.

Eventuellt kan Apple alltså under dagen i ett enda slag ta ett rejält kliv mot 30-pinkontaktens begravning och mot att få bort lågupplösta skärmar från sortimentet: genom att pensionera iPhone 4s och iPad 2 och ersätta de prisnivåerna med iPhone 5c 8GB och iPad 4.

Den enda mobila enheten med den gamla kontakten skulle då vara iPod Classic, och den enda med lågupplöst skärm iPad mini.

Det började med att en tysk Vodafone-anställd sade sig ha fått en notis om att Apple under tisdag 18 mars kommer att börja sälja en ny version av iPhone 5c med endast 8GB lagringsutrymme. Tyska iPhone-Ticker rapporterade senare detsamma och en stund senare hörde ett flertal återförsäljare av sig till sajter som Macrumors och 9to5Mac med samma information. Till sist dök även bilder upp på etiketter på kartonger som sägs innehålla den nya modellen.

iphone_5c_8gb_label
Etikett för europeisk modell av blåa iPhone 5c-enheter med 8GB (Engadget)

Idag finns iPhone 5c enbart i storlekarna 16 och 32GB och kostar 5295 respektive 6295 kronor. En 8GB-modell som kan krypa ned ytterligare en tusenlapp i pris kan vara Apples sätt att tända en gnista i försäljningen för Apples nya modell som inte verkar ha tagit fart.

iPad 4 med Lightning-kontakt

Förutom en ny 8GB-modell av iPhone 5c kan även iPad 4 dyka upp i sortimentet igen, och även denna förändring sägs träda i kraft redan idag, tisdag 18 mars.

När iPad Air och iPad mini med retina lanserades behöll Apple endast iPad 2 i sortimentet, med det förhållandevis höga priset på 3600 kronor. iPad 4 må vara lite tjockare än iPad 2 men är å andra sidan byggd med betydligt mer moderna komponenter, och framförallt har den en retinaskärm.

Uppdatering: iPad 4 har nu ersatt iPad 2 på Apple Store världen över. Priset för en iPad 4 WiFi är 3595 kronor, 300 kronor mer än iPad 2.

[source: http://9to5mac.com/2014/03/17/lightning-ipad-4-could-make-its-return-tomorrow-alongside-8gb-iphone-5c/ “9to5Mac”, http://www.macrumors.com/2014/03/17/apple-to-reintroduce-ipad-4/ “Macrumors”, http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fstadt-bremerhaven.de%2Fapple-iphone-5c-ab-morgen-bei-o2-in-8-gb-version-preise-gesenkt%2F&sandbox=1 “Caschys Blog”, http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&tl=sv&u=http%3A%2F%2Fwww.iphone-ticker.de%2Fab-morgen-iphone-5c-mit-8gb-apples-einsteiger-smartphone-62801%2F&sandbox=1 “iPhone-Ticker”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!