Övrigt

Rykte: Iovine och Dre får chefsroller på Apple – kan presenteras på WWDC

Ryktena om att Apple har långt gångna planer på att köpa upp Beats för 3,2 miljarder dollar slog ned som en bomb förra veckan. Trots att inget är officiellt bekräftat anses de av de flesta medier att det bara rör sig om formaliteter innan uppköpet utannonseras av båda parter.

Det för många tunga medier som parallellt bekräftar nyheten för att det inte skulle ligga någon sanning i uppköpsryktena. På sätt och vis har Beats ena grundare, Dr. Dre redan bekräftat uppköpet, om än i ett onyktert tillstånd.

Nu framkommer uppgifter om att både Dr. Dre och Jimmy Iovine kan komma att få nya chefsjobb på Apple.

Chefsroller för de båda

Enligt The Wall Street Journal (via 9to5Mac) rapporteras det att både Dr. Dre och Jimmy Iovine kommer att få chefsroller på Apple, men att de kommer att fortsätta vara stationerade i Los Angeles där Beats har sitt kontor idag.

Iovine, som har ett brett och för Apple väldigt användbart kontaktnät i Hollywood, ska enligt uppgifter till BuzzFeed ta över och enbart fokusera på Apples strategier för musikverksamheten. När uppköpet är genomfört förväntas Iovine släppa ordförandeklubban i skivbolaget Interscope.

Vad Dr. Dre’s roll skulle bli i sammanhanget ordas det inget om. Men då Dre sedan många år är aktiv i musikbranschen kan vi anta att även han har ett brett kontaktnät som kan gynna Apple i avtalsförhandlingar med de stora musikdrakarna.

Iovine och Dre - svartvitt

“Presenteras under WWDC”

Enligt Billboard kan både Dre och Iovine presenteras under Apples keynote i början av årets WWDC-konferens som hålls 2-6 juni. Eventuellt kan de båda även delta på plats under presentationen, vilket för Dre skulle bli för andra gången.

Enligt källor till Billboard kan arbetet med att slutföra uppköpet ta ett par månader, vilket eventuellt skulle kunna hindra Apple från att offentliggöra det hela redan i början av juni.

[via:http://9to5mac.com/2014/05/09/dr-dre-jimmy-iovine-expected-to-become-apple-executives-as-part-of-beats-acquisition/ “9to5Mac”]
[source:http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304655304579552363078848706 “WSJ”, http://www.billboard.com/biz/articles/news/legal-and-management/6084792/apple-wwdc-jimmy-iovine-dr-dre-executive-appointments-jobs “Billboard”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”Beats” exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!