Övrigt

Rykte: Framtidens iPad får stöd för delad skärm och flera användare

Enligt ett inlägg från den alltid välinformerade Mark Gurman på 9to5 Mac jobbar Apple på att väcka liv i iPad efter att försäljningen gått ner för första gången sedan debuten 2010. Två nya modeller med arbetsnamnen J98 och J99 ska ha en skärm på 12 tum, möjlighet för flera appar på skärmen samtidigt ska komma och äntligen verkar det efterlängtade stödet för flera användare också vara på gång. Kanske presenteras något av detta redan under WWDC 2015 i början av juni.

Apple hade ursprungligen som plan att inkludera funktionen för delad skärm redan i iOS8 för iPad Air men den ska inte hunnit bli tillräckligt buggfri för att presenteras i samband med WWDC 2014 och programmerarna omfördelades till andra projekt så som iPhone 6 och Apple Watch. Nu är den dock aktuell igen inför iOS 9 och apparna ska kunna samlas med antingen halva skärmen var eller i kombinationen 1/3 och 2/3. Källorna säger dock att funktionen fortfarande inte är klar och kan plockas bort även från iOS 9.

[source: http://9to5mac.com/2015/05/21/future-of-ipad-dual-app-viewing-mode-then-j99-ipad-pro-multi-user-support/#more-380795 “9to5Mac”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!