Övrigt

Rykte: Apple jobbar på ansiktsigenkänning för iOS

facerec

Apple ligger inte på latsidan vad gäller patentansökningar. Nu har ett gammalt rykte förstärkts av en patentansökan från Apple gällande ansiktsigenkänning för mer än en användare.

Apple beskriver hur den nya tekniken känner av vem som brukar apparaten och anpassar sig till just den användaren. Beroende på hur man tolkar detta kan det betyda att varje användare får ett unikt “konto” och således inte längre behöver dela E-post och annan personlig information med nära och kära.

Ansiktsigenkänningsteknik kan vara känslig för olika ljusförhållande men enligt Appleinsider ska lösningen som Apple beskriver fungera väl oavsett ljusförhållande:

“Its solution would reduce the impact of lighting conditions and biometric distortions on an image. The filing describes a “low-computation solution for reasonably effective (low threshold) face recognition that can be implemented on camera-equipped consumer portable appliances.”

Det ryktades 2010 om att Apple köpt upp det svenska ansiktsigenkänningsföretaget Polar Rose, vilket ger vissa förhoppningar om att det är ett aktivt projekt och inte bara en bunt anteckningar som går till historien.

Via: Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!