Övrigt

Apple i förhandlingar med VISA om mobil betallösning

Det har länge nu ryktats om att Apple har grandiosa planer på att lansera en mobil betallösning. Om dessa planer är internationella eller enbart med siktet inställt på den amerikanska marknaden har det tidigare inte siats något om. Men de senaste ryktena pekar på att Apple tänker brett.

Enligt en rapport från  The Information (via 9to5Mac) ska samtal mellan Apple och bland andra VISA pågå om att så snart som redan i höst lansera en mobil betallösning för iPhone-användare som ska fungera i för fysisk handel i butiker.

Det som är pudelns kärna i rapporten är att Apple pitchar säkerheten i sin lösning som en morot för kreditkortsföretagen. Apple lockar med att ett separat och säkert chip, likt det som lagrar information om Touch ID-sensorn, ska kunna användas för att lagra betalningsinformation och annan känslig data.

Enligt Amir Efrati på The Information förväntas VISA redan vara med på tåget, vilket ökar chanserna för att lösningen blir internationell redan från start.

Tidigare i år framkom det att Apple anställt ett flertal nyckelpersoner inom betallösningar, bland annat från VISA, J.P Morgan Chase Bank och eBay.

Rent tekniskt ryktas lösningen bli integrerad med Touch ID-sensorn och alla dataöverföring mellan mellan iPhone-enheten och mottagarmodulen kan komma att göras över Bluetooth och Wi-Fi, snarare än NFC.

[via:http://9to5mac.com/2014/07/23/apple-reportedly-discussing-mobile-wallet-plans-with-credit-card-companies-may-launch-with-iphone-6/ “9to5mac”]
[source:https://www.theinformation.com/Apple-Mobile-Wallet-Talks-Heat-Up “The Information”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”mobila-betalningar” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!