Alltommac-dockkontakt

by • 27 mars, 2012 • NyheterComments (17)68

Rykte: Nästa iPhone släpps i höst med LTE, liknande skärm och en ny, mindre dockkontakt

Alltommac-dockkontakt

Enligt källor till iMore kommer nästa generations iPhone (”Nya iPhone”?) släppas i början på hösten. En av nyheterna är 4G/LTE-stöd, vilket med tanke på iPads utveckling inte lär komma som någon överraskning för någon. För oss européer är det största frågetecknet ifall LTE-stödet denna gången kommer inkludera våra europeiska 4G-nät eller inte.

Den nuvarande Retina-skärmen kommer bibehålla sin storlek och inte förändras nämnvärt mycket. Angående lansering pekar iMores källor mot en lansering i oktober, utan att ge något mer exakt datum, men de menar att Apple kommer skifta iPhones lanseringscykel mot en årlig lansering under hösten.

Sist, men inte minst, är Apple i full sjå att byta ut den många år gamla dockkontakten som funnits i alla våra iPods, iPhones och iPads. En mindre utrymmeskrävande kontakt, en micro dock connector, ska träda fram i rampljuset för första gången i samband med iPhone-lanseringen.

Även om man kan tycka att det verkligen är hög tid för en ny, mindre dockkontakt känner finns det också goda argument emot. Alla tusentals olika tillbehör till Apples mobila enheter skulle över natt bli helt värdelösa. Alla högtalare, väckarklockor, dockor, billaddare, GPS-mottagare etc. skulle behöva bytas ut mot nya, uppdaterade produkter med den mindre dockkontakten.

Källa: iMore

Liknande artiklar

 • Janne

  Skulle de inte gå över till nån USB-variant som kontakt?

 • Ola H

  För mig får de gärna behålla 3.5 tums skärmen, tycker den är lagom stor. Samt att alla aggressiva Android-personer får något att reta sig på :)

 • Johan

  Jag hoppas innerligt på att nästa iPhone endast ska bestå endast av ett vitt tangentbord i mobilstorlek och att det på toppen av telefonen ska finnas en ljusstark projektor som kräver ett Fandroid-nylle som projektorduk. Låt det hända! ;)

 • http://bit.ly/GTtpSG Charles L

  Tror säkert att det kommer en adapter som gör att du kan använda dina gamla prylar.

 • Anders Petersson

  Vad gäller kontakten så är säkert tredjepartstillverkare positiva till detta, de får ju sälja nya tillbehör

 • Dan

  Jag är förvånad över att dockkontakten har överlevt så här länge, det är hög tid för att den blir mindre.
  Vad det gäller tillbehör så har ju en stor del av dom slutat fungera mellan olika versioner ändå, till exempel gick inte min 3GS-docka att använda till min 4S-iPhone…
  Stora frågan är om kontakten bara blir mindre, eller om den byter specifikationer också, det senare tycker jag låter troligt…

 • Ted

  Dom får verkligen inte ändra dockkontakten. Det skulle bara skapa massa problem.
  Hoppas dock skärmen kommer bli lite större, 3,9″ vore lagom.

 • Tobias

  Hoppas på att de ändrar till en micro-usb nu! Vem dockar telefonen? AirPlay?

 • Cliff Barnes

  Micro-usb vore onekligen ett fall framåt. Får hoppas på det!

 • Jonas Igasto

  Hoppas verkligen INTE på Micro-USB.. Helt sanslöst ”pillig” kontakt.

 • Siavash Vatanijalal

  Om det blir en ny sorts kontakt så är det enda jag önskar att den fungerar oavsett vilket håll man försöker stoppa in den.

 • Jonas L

  Jag gillade min 3GS men älskar min nyligen införskaffade 4:a (Flipboard är grymt snyggt på den skärmen!). 4:an är en fantastiskt mobil för att snart vara två år gammal, men det blir ändå en ”Nya iPhone” om ett knappt år :)

  Hoppas på lite större skärm i ett inte så mycket större chassi. Tunnare, snabbare och framförallt MER KRÄM i batteriet. Trodde jag lätt skulle klara två dagar normal användning med 3G nu när jag uppgraderade men det är ungefär samma som 3GS:en efter ett par dagar. Dvs man måste ladda varje natt och dessutom helst byta till Edge när man vill vara helt säker på att ha kräm kvar framåt sena kvällen.

  Dessutom vill jag ha någon sorts genvägar till vissa funktioner. Bäst vore om man fick bestämma själv. Jag använder tex inställningarna för trådlöst och ”3G-switchen” många gånger om dagen så det vore fint om man tex kunde nå dem direkt från notiscenter.

  Annars hade jag verkligen underskattat skillnaden mellan 3GS’ens skärm och denna. Det känns som en helt annan mobil med den upplösningen!

  Snacka om att vara sen till festen :)

 • Dan

  Jonas L:
  Nu blev jag nyfiken, varför ändrar du på inställningen för trådlöst så ofta?

 • Jonas L

  Kalla mig nojig men jag får för mig att det suger en del batteri med trådlöst även när man inte är i närheten av något som man kan logga in på så jag stänger tex av när jag är på väg mellan hem och jobb. Samma med 3G (var en vana med 3GSen). Sätter bara på när jag verkligen behöver. I det stora hela är det inte jättestor skillnad eftersom Telias 3G-nät för det mesta är rätt segt i centrala STHLM…

 • Dan

  Jonas L: Jag har alltid på det trådlösa och 3G, tycker att jag har bra batteritider trots det, och det är hur mycket jag använder telefonen som avgör. Däremot har jag märkt stor skillnad när jag har slagit av platstjänsterna som används automatiskt då och då, framförallt ”Ställer in tidszon” inbillar jag mig tar mycket kraft, men även ”Platsbaserad iAd” misstänker jag tar mycket kraft. Och så har jag satt ner ljusstyrkan ganska mycket eftersom jag oftast använder den i vanligt lampljus (höjer den manuellt om jag är ute i solljus).

 • Alex

  Om enda nyheterna är mindre kontakt och Lte som bara funkar i USA så kan jag hoppa över 4SS med precis som 4S som enligt mig är knappt märkbart bättre än 4an.

 • CJE

  Kött på benen för den som hoppas på frekvensbandstöd…

  Svenska operatörerna kör med 2600, 900 och 800 MHz för LTE. Alla har fått ut 2600 MHz (=den första som lanserades åren 2009-2010) och just nu jobbar dom på att få ut 800 och 900 MHz. Både Telia och Net4Mobility (=Tele2+Telenor) kommer att erbjuda stöd för alla banden. Om några år kommer Net4Mobility även att erbjuda LTE i 1800-bandet och det lär Telia också göra. Hur Tre kommer att göra med LTE återstår ju att se – antagligen hakar dom på konkurrenternas planer och gör det så likt som möjligt baserat på vad som finns i deras tillståndsportfölj.