Övrigt

Rykte: Nästa iPhone släpps i höst med LTE, liknande skärm och en ny, mindre dockkontakt

Alltommac-dockkontakt

Enligt källor till iMore kommer nästa generations iPhone (“Nya iPhone”?) släppas i början på hösten. En av nyheterna är 4G/LTE-stöd, vilket med tanke på iPads utveckling inte lär komma som någon överraskning för någon. För oss européer är det största frågetecknet ifall LTE-stödet denna gången kommer inkludera våra europeiska 4G-nät eller inte.

Den nuvarande Retina-skärmen kommer bibehålla sin storlek och inte förändras nämnvärt mycket. Angående lansering pekar iMores källor mot en lansering i oktober, utan att ge något mer exakt datum, men de menar att Apple kommer skifta iPhones lanseringscykel mot en årlig lansering under hösten.

Sist, men inte minst, är Apple i full sjå att byta ut den många år gamla dockkontakten som funnits i alla våra iPods, iPhones och iPads. En mindre utrymmeskrävande kontakt, en micro dock connector, ska träda fram i rampljuset för första gången i samband med iPhone-lanseringen.

Även om man kan tycka att det verkligen är hög tid för en ny, mindre dockkontakt känner finns det också goda argument emot. Alla tusentals olika tillbehör till Apples mobila enheter skulle över natt bli helt värdelösa. Alla högtalare, väckarklockor, dockor, billaddare, GPS-mottagare etc. skulle behöva bytas ut mot nya, uppdaterade produkter med den mindre dockkontakten.

Källa: iMore

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!