Övrigt

Rykte: AirDrop implementeras i iOS 7

airdrop

Enligt 9to5Mac planerar Apple att implementera AirDrop i iOS 7 för att förenkla trådlös delning av filer mellan enheter över WiFi. AirDrop använder den trådlösa överföringstekniken WiFi-direct som är beroende av specifik hårdvara som numera verkar vara standard i de flesta trådlösa nätverkskort och chip.

Det var just av den anledningen många Macar inte kunde använda AirDrop när Apple introducerade funktionen för OS X i samband med lanseringen av OS X Lion; äldre Macar hade inte hårdvarustöd för WiFi-direct, och kund således inte använda AirDrop. Ryktet gällande AirDrop för iOS letade sig fram även under förra året inför lanseringen av iPhone 5, men ska på grund av okända anledningar ha blivit uppskjutet.

Enligt källor till 9to5Mac testar Apple en intern version av iOS 7 där AirDrop-funktionaliteten enkelt kan kommas åt via den systemövergripande “Dela”-menyn som finns lite varstans i iOS. Då både OS X och iOS i sådant fall skulle ha stöd för AirDrop möjliggörs delning av filer både mellan iOS-enheter men också mellan de två plattformarna – exempelvis från en iPhone till en Mac.

Läs också:

Airdrop – flipp eller flopp?

KÄLLA: 9TO5MAC
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!