Övrigt

Rooms – Facebooks nya app för gruppchatt

Från avdelningen Creative Labs på Facebook kommer Rooms – samma avdelning som bland annat utvecklat appar som Paper och Slingshot. Rooms är till skillnad från Facebooks Messenger-app en slag kombination av gruppchatt och ett traditionellt forum. I olika “rum” ska användare kunna hålla sig till ämnesspecifika chattar där bilder, text, video och ikoner får lika mycket utrymme.

Varje rum får en ägare och ägaren bestämmer ämnet (topic), denne kan sedan bjuda in andra som är eller kan vara intresserade av just det ämnet. Till skillnad från majoriteten av Facebooks andra appar kan du i Rooms vara helt anonym och skaffa ett valfritt smeknamn. Det går till och med att heta olika i olika rum som du deltar i.

Rooms Facebook 1

Likt forumlösningar kan medlemmars behörigheter ställas in och ägaren har makt att sparka ut andra användare. Det går också att ersätta Like-knappen med en valfri emoji-symbol och ändra omslagsbilden och färgschemat för varje rum.

Rooms finns för inledningsvis enbart för iOS på amerikanska App Store. Om och i så fall när det släpps på andra plattformar och marknader är oklart.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!