Övrigt

Reemote blir Airfoil Remote

Airfoil Remote Ikon

En app som jag länge använt och med noggrannhet följt sedan tidiga alfaversioner är Reemote – en iOS-fjärrstyrning till Airfoil. Airfoil är för dig som inte vet ett program som gör det möjligt att enkelt skicka ljud från datorn (oavsett program) till flera AirPlay/AirTunes-mottagare. Vi har skrivit om programmet ett flertal gånger tidigare och har en enkel guide om hur Airfoil fungerar.

Airfoil Remote

Företaget bakom Airfoil – Rogue Amoeba – har nu köpt upp den tyske utvecklaren Kai Aras skötebarn, Reemote för iOS. Med Reemote har du länge kunnat fjärrstyra kontroll och volymkontroll av Airfoil. Föreningen passar alltså som handen i handsken och medan det medför få förändringar är det som är nytt mestadels bra.

För det första behövs nu inte längre något hjälpprogram (server) vara installerat på den Mac du vill kunna styra med Reemote – det är nu inbyggt direkt i Airfoil. För det andra är nu iPad- och iPhone-versionen av appen ihopslagen till en enda universal app. Det sistnämnda är bra för nya kunder, men sämre för de som enbart köpt iPad-versionen av Reemote. Även om de fortfarande kan använda den appen kommer de inte få ta del av några nya uppdateringar då den versionen är bortplockad från App Store.

Ikonen är också ny och likaså appens namn som nu kort och gott lyder Airfoil Remote. Bortsett från några mindre optimeringar är det inget som som är nytt i appen rent funktionsmässigt. Prislappen är densamma, 38kr.

Airfoil Remote för iOS – 38 kr

Airfoil Remote - Rogue Amoeba Software

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!