Övrigt

Reeder 2 för Mac släpps i publik beta denna vecka

Efter mycket om och men, och en alldeles för lång väntan, verkar den tidigare riktigt populära RSS-appen till Mac släppas i en publik testversion denna vecka. I alla fall om du fortfarande har någon tillit till utvecklaren, Silvio Rizzi.

Det har nu gått över ett år sedan utvecklaren sade sig släppa en ny och användbar version av Reeder för Mac “inom månader”, vilket inte alls visade sig bli verklighet. Varför det dröjt så på tiden har den fåordige Rizzi inte berättat.

Reeder för iPad och iPhone har sedan de lanserades för ett par år sedan varit undertecknads utan tvekan favoritapp för RSS-läsning. Då ska jag också nämna att jag plöjt igenom ett tjugotal RSS-appar under åren.

Även på Mac var Reeder mitt självklara val, ända tills den slutade uppdateras i samma veva som Google lade ned sin RSS-tjänst Google Reader.

Frågan nu är om Rizzi lyckas leverera något som får mig och andra RSS-junkies att välja bort de klienter vi använder idag, som ReadKit. En avgörande faktor blir antagligen om nya Reeder för Mac släpps gratis (som ett slags plåster på såren för den långa väntan) eller om Rizzi vill att vi betalar ännu en gång.

[related]Mer om Reeder[/related][display-posts tag=”Reeder” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!