Övrigt

Recension: ZAGG Profolio+ för iPad 2/3/4

ZAGG Profolio+ från ZAGG är ett Bluetooth-tangentbord för iPad 2/3/4. Tangentbordet som också fungerar som ett skyddande skal finns i flera färger och även i varianter med läder på utsidan.

profolio_skal

Skal

Profolio+ är ett rejält skal som ser ut att stå emot rejäla stötar och ger iPad ordentligt skydd. Detta gör dock att hela paketet blir rätt tjockt, vilket förmodligen är det pris vi får betala för stabiliteten. Hål runt om finns för kamera, laddkontakt och volymkontroller.

profolio_size

I skärmdelen sitter iPad fast rejält efter att vi skjutit in den i hållaren och det är ingen risk att den ska trilla ur. Fördelen är att vi inte behöver vara rädda att den faller ur när tangentbordet flyttas i uppfällt läge, men nackdelen är att det inte går snabbt att plocka ur den när vi vill hålla iPad:en i handen.

profolio_construction

När skalet är i uppfällt läge vilar iPad:ens nedre del stadigt i en skåra så att den inte glider iväg. Det finns bara en vinkel att välja på, men den fungerar i mitt tycke bra och är inte för brant.

Tangentbord

Själva tangentbordet och tangenterna är i princip identiska med ZAGG Folio Keyboard för iPad Air som vi recencerat tidigare. Det handlar om bakgrundsbelysta tangenter där vi dessutom kan välja bland flera olika färger på ljuset; så som rött, blått och grönt. Tangentbordet har också snabbtangenter för hemskärm, slå av/på, ångra, visa tangentbord, kopiera/klistra-in samt musikkontroller och volym.

zagg_folio_air_ljus

Tangenterna är lite mindre än på ett vanligt tangentbord men ändå nog stora för att det ska kännas bra att skriva. Skrivkänslan är över lag riktigt bra och våra svenska tecken har normalstora knappar så det är inget man snålat med.

zagg_folio_air_svenska

Målgrupp

ZAGG Profolio+ är för dig som drar med dig din iPad var du än ska och inte vill känna att den kommer ta skada. Skalet kommer att skydda din iPad väl. Du är heller inte den som behöver ta ur din iPad ur skalet speciellt ofta men som vill kunna skriva på tåget eller hotellrummet. Hela konstruktionen är så stadig att det också fungerar fint i soffan eller sängen på kvällen och där kommer de bakgrundsbelysta tangenterna väl till pass. Sammantaget är ZAGG Profolio+ ett riktigt bra tangentbordsskal för iPad 2/3/4.

Tekniska specifikationer

Djup: 191 mm
Bredd: 248 mm
Höjd: 21 mm
Vikt: 454 gram

http://www.youtube.com/watch?v=M6hWSySisec

Mer om ZAGG Profolio Plus hittar du på ZAGG.com och rekommenderat cirkapris i butik är 999 kronor. Zagg har numera även en svensk Facebook-sida.

[related]Läs också[/related]
[display-posts id=”84278″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!