Övrigt

Readly – “Ett Spotify för svenska tidskrifter”

readly_1

Readly är en ny svensk tjänst som ger dig tillgång till svenska tidskrifter i din iPad. Grejen som skiljer Readly från andra tjänster är att du med ett abonnemang får tillgång till alla tidskrifter som anslutit sig till tjänsten. Det handlar alltså inte om att köpa enstaka lösnummer eller prenumerera på enstaka tidskrifter utan om alla nummer av alla tidningar.

    Readly fungerar som ett Spotify för svenska tidskrifter, säger Per Hellberg, tillträdande VD på Readly. Läsaren får obegränsad tillgång till alla tidningarna i Readlys digitala tidningskiosk vilket betyder ett brett sortiment i din läsplatta.
    Det är gratis att prova ett nummer av varje tidskrift på Readly. För den som vill ha obegränsad tillgång kostar det 99 SEK per månad.

De vill alltså gärna jämföra sig med Spotify för musik eller Netflix för film och det är väl en bra liknelse även om utbudet inte riktigt liknar dessa tjänster. Det är dock inte dåligt alls och i skrivande stund anger Readly att det finns 280 nummer av 37 olika tidskrifter.

readly_2

Det rör sig alltså om digitaliserade varianter av tidningarna och inga multimedia-versioner med några extrafunktioner. Du kan se vilka tidskrifter som anslutit sig till tjänsten här. Vad gäller priset får du så klart göra din egen bedömning hur prisvärt det är men med tanke på hur mycket tidskrifter kostar i handeln så tycker jag personligen att det verkar mycket rimligt.

  • Med Readly får du en enda app för alla tidningar.
  • Med ett enda prisvärt abonnemang får du tillgång till alla anslutna tidningar.
  • “All you can eat” – läs så mycket, när och var du vill med vårt unika fastpris.
  • Glöm väntetider. Readly är byggd för att vara snabb. Bläddra medan du streamar eller ladda ned flera hela tidskrifter direkt för senare läsning när du är offline.
  • Zooma in de snyggaste bilderna, lägg bokmärken/favoriter för att spara intressanta artiklar, klicka på aktiva länkar till Internet eller dela intressanta reportage via Facebook, Twitter, e-post eller LinkedIn.
  • Enkelt enhetligt gränssnitt för alla tidningar. Så enkelt att både barn och vuxna kan läsa utan krångel.
  • Vi samarbetar med de ledande förlagen: nya utgåvor och nya titlar läggs till kontinuerligt. Samtidigt som du enkelt hittar tidigare utgåvor.

När det gäller tjänster är det som vanligt smart att läsa både Allmänna villkor och Integritetspolicy där det bland annat framgår att Readly kan komma att lämna ut den information de samlat in, inklusive personuppgifter, till olika tredje parter.

Appen för Readly till iPad är gratis i App Store men kräver ett konto hos Readly för att logga in.

Readly - Alla tidningar, ett abonnemang! - Readly International AB

KÄLLA: PRESSRELEASE
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!