readability

by • 17 april, 2012 • NyheterComments (3)35

Readability förbättrar sin normaliseringsmotor för innehåll

readability

Ber verkligen om ursäkt men jag kunde inte komma på ett bättre svenskt ord för ”content normalization engine”. Vad det innebär i praktiken är att Readability har förbättrat den funktion som går igenom en sidas innehåll och plockar ut det som är det intressanta. Det vill säga det du vill läsa i form av artiklar, bilder och video utan att du får med reklam, menyer och annat som man helst kanske vill slippa innan det sparas till tjänsten.

Introducing Iris: A Big Leap Forward in Drawing Meaning from the Web

Today we’re incredibly proud to be launching the next generation of our content normalization engine, codenamed Iris. It’s live right now and you’ll start to see improved results as you use Readability over the next few weeks.

The foundational principle behind Iris is this: information on the web today exists in myriad contexts—and the sphere of differing contexts is growing. Iris is designed to untangle the web content you want and bring it forward.

Läs också vårt inlägg: Nu är Readability till iPhone och iPad här

KÄLLA: READABILITY BLOG

Liknande artiklar

 • JoakimB

  För att citera John Gruber: ”Readability is run by scumbags”: http://daringfireball.net/linked/2012/03/30/readability

  Kanske dags att sluta att ge dem gratisreklam…

 • Andreas Nilsson

  @JoakimB Ja jag vet vad det handlar om och att de som väljer att ge pengar till Readability kanske inte hjälper de sajter de tror vilktet jag håller med om är ett jävligt ful sätt från Readabilitys sida. Man har ju dock valet att använda appen utan att hjälpa dom i deras affärsmetoder. Men håller med att det är på gränsen men det är dock inte brottsligt vad de håller på med vad jag vet. Om vi bara skulle skriva om de företag som är änglar i denna bransh vore det nog betydligt färre inlägg här.

 • Data

  Hur funkar det med andra appar som använder sig av Readability, måste dom uppdatera till nya motorn för att vi ska kunna ta del av förbättringarna? Tänker främst på Reeder som jag tycker fått problem allt oftare att visa sidor via Readability.