Övrigt

QuickOffice blir gratis och Google bjuder på 10GB Drive-utrymme

Det av Google uppköpta officepaketet för mobila enheter QuickOffice är numera gratis till både iOS och Android. Det meddelade Google på deras blogg idag.

Den universala appen fungerar på både små och stora mobila skärmar och har stort stöd för populära Microsoftformat för ordbehandling, presentationer och kalkyler. QuickOffice är också integrerat med Googles molnlagring Drive, och kan även konvertera filer mellan Googles och Microsofts filformat.

Som grädde på moset bjuder Google på 10GB extra lagringsutrymme i två år till alla som laddar ned och loggar in på QuickOffice med sitt Google-konto. Erbjudandet gäller till 26 september och det extra lagringsutrymmet aktiveras inom ett par veckor.

Det var under förra veckans iPhone-event som Apple presenterade att deras iWork-appar – Pages, Numbers och Keynote – tillsammans med ett par kreativitetsappar kommer att kunna laddas ned gratis i samband med nyköp av iOS-enheter. Om Googles agerande idag ska ses som ett direkt svar på Apples agerande är svårt att sia om. Oavsett har iOS-användare numera två riktigt kompetenta Office-paket att använda sig av.

QuickOffice laddas ned från App Store och Google Play

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!