Övrigt

Plex-teamet lanserar PlexPass och en ny webbklient

Huvudartisten bakom mediacenterlösningen Plex, Elan, publicerade igår kväll ett tredelat blogginlägg som går igenom en ny release av Plex Media Server och två nya delar i Plex-ekosystemet.

1. Plex Media Server version 0.9.6.8

Först och främst finns nu en ny version av Plex Media Server för nedladdning, och förutom en del buggfixar (fortfarande inte den irriterande ljudbuggen!) lägger denna version av server-programmet grunden för de två nyheterna som Plex nu har lanserat (läs nedan).

2. PlexPass – premium för early adopters

plexPassJag har alltid undrat hur Plex-teamet har tänkt att börja tjäna pengar. Visserligen har de börjat licensiera ut Plex-klienten till diverse hårdvarutillverkare, men det känns inte som att det skulle ge några större intäkter.

Antagligen hoppas de på att nya “PlexPass” ska bli en ny inkomstkälla. PlexPass är ett premiumkonto i abonnemangform som alla Plex-användare kan välja att börja betala för. Att skaffa PlexPass kostar $3,99/månad (drygt 30kr) eller $29,99/år (drygt 200kr/år).

Det du i gengäld får om du skaffar PlexPass är först och främst tillgång till nya funktioner som ännu är i beta-stadiet. Dessa funktioner (mer om det alldeles strax) kommer benämnas som premiumfunktioner, och kommer när de släpps för allmänheten kosta en slant för att få tillgång till. När de väl börjar säljas kommer alla som har PlexPass få köpa funktionerna för ett rabatterat pris.

Vidare får också PlexPass-användare tillgång till vissa forumsektioner som kommer vara stängda för de som inte har ett PlexPass, främst rör det sig om sektioner som handlar om de premiumfunktioner som testas.

3. Första premiumfunktionen – Plex Web Client

Den första premiumfunktionen som just nu är i beta – och således enbart tillgänglig för PlexPass-användare – är en sprojlans ny webbklient som verkar ha enorm potential.

Från den nya webbklienten kommer du kunna organisera ditt mediebibliotek, visa bilder, spela upp film, serier och musik från ditt mediebibliotek, titta på “kanaler” från Plex stora kanalutbud – det mesta som dagens Plexklienter idag klarar av, direkt från vilken webbläsare som helst, även på mobila enheter.

De skriver själva att detta är den mest kraftfulla Plexklienten de programmerat, och att just denna premiumfunktion kommer släppas gratis för alla, även icke-abonnenter av PlexPass. Dock krävs ett PlexPass för att kunna vara med och betatesta den Plex Web Client.

Om du vill skaffa ett PlexPass gör du det på denna sida (kräver ett myPlex-konto). Glöm inte att du måste uppdatera Plex Media Server till den nya versionen först också, vilket du gör på denna sida.

För er som inte är så sugna på att skaffa PlexPass kommer vi på Allt om Mac givetvis inom kort återkomma med våra reflektioner efter att ha testat den nya webbklienten.

Så här ser nya Plex Web Client ut (klicka för att förstora):

Plex-Web-Client

Plex-Web-Client-1Plex-Web-Client-2

Plex-Web-Client-3Plex-Web-Client-4

De tre blogginläggen från Elan: Part 1Part 2, Part 3

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!