Övrigt

Patent för lösning att tillåta företag pusha tjänster till mobila enheter

640479.bin

Apple nästan spottar ur sig patent mest hela tiden med varierad kvalité och ofta kommer riktigt briljanta idéer ur dess patentmaskin.

Designern hos Apple har denna gång kommit fram till en riktigt smart idé som ska tillåta företag att “pusha” ut information eller tjänster till kunders iPhone/iPad’s via trådlöst nätverk i form av applikationer som installeras temporärt på kundens enhet.

163507-temp_location_apps_2

Tanken är att om du som kund går in i en butik så skall du kunna få information om butiken eller en applikation med en databas över dess sortiment pushat till dig i form av en vanlig applikation. Butiken skall även kunna tillhandahålla olika tjänster via applikationen som t.ex. att reservera en vara eller varför inte titta på detaljspecifikation om en pryl man är intresserad av att köpa.

163507-temp_location_apps_1

Tekniken är tänkt att kommunicera med kundens enhet via en vanlig WiFi accesspunkt där butikens egen server pushar ut information direkt till enheten. När kunden sedan lämnar butiken skall den applikation som skickats ut till enheten automatiskt tas bort genom geolokalisering via GPS eller annan lokaliseringsteknik.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!