Övrigt

OS X 10.9 kan vara närmare lansering än vi tror

OS-X-Sea-Lion

Vi har ännu inte sett en enda betaversion av OS X 10.9 men ändå kan det vara kortare tid till lansering än vi tror. Det är en av Appleinsiders läsare som har hittat en bugrapport för Webkit inskickade genom Apples egna system.

Operativsystemet som har använts har nummer 13A451 där 13 står för OS X 10.9. (OS X 10.4 var 8, 10.5 var 9 osv.) Och 451 står för antalet versioner, Apple har med andra ord redan kommit ut med 451 versioner av 10.9 vilket tyder på att de har kommit ganska långt i utvecklandet. Tittar man på OS X 10.8 Mountain Lion så låg den slutgiltiga Golden Master versionen på 269 versioner och 10.7 Lion som var en större uppdatering låg på 511 versioner.

builds-130606

Vad betyder då detta?

Troligtvis finns det mycket i OS X som även avslöjar nyheter i iOS 7, Jony Ive är en perfektionist och nöjer inte med att ändra iOS utan vill givetvis ha en motsvarande förändring i OS X.

Man vill helt enkelt inte avslöja det nya utseendet innan WWDC och detta tvingar Apple att släppa en betydligt mer färdig produkt till utvecklarna än vad vi är vana vid. Den första versionen av 10.8 Mountain Lion som utvecklarna fick tillgång till kom ut 16 februari och den skarpa versionen släpptes 25 juli samma år. Ska 10.9 släppas vid ungeför samma tidpunkt så krävs det mer förarbete av Apple. Nu kan det ju vara så att Apple planerar att släppa 10.9 senare än vad vi är vana vid också, kanske ihop med iOS senare i augusti eller september men det är ingenting vi hoppas på.

En annan förklaring skulle kunna vara att OS X 10.9 kommer vara en betydligt mer avancerad uppdatering än vi tidigare har trott och att det därför har krävts mera testande av Apple än vanligt men det känns inte troligt då iOS 7 verkar vara i fokus i år.

På måndag efter kl 19 får vi alla svaren.

[via: http://appleinsider.com/articles/13/06/06/apple-bug-report-hints-developers-may-receive-near-final-build-of-os-x-109-at-wwdc “AppleInsider”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!