Övrigt

Nyårsönskan: Må 2014 bli ett år fyllt av batteritid

Med mindre än ett dygn kvar av ett packat teknikår börjar det på allvar bli dags att börja fantisera om vad 2014 kan tänkas bjuda på. Och för undertecknad är det egentligen bara en enda egenskap för en enda pryl som önskas, något som dock verkar vara väldigt svårt att leverera: lång batteritid på min iPhone.

Min högsta önskan för teknikåret 2014 går till Apple, och att de enbart fokuserar på ett nytt batteri för iPhone. Jag som konsument behöver inte snabbare processor, mer RAM, fler pixlar i min kamera eller funktioner som känner av olika delar av min kropp – min iPhone är redan tillräckligt bra på alla dessa områden. Det jag behöver är att få en rimlig brukstid.

Jag vill slippa den laddångest som min iPhone ger mig, när jag måste plugga in den flera gånger om dagen. I min lägenhet finns det numera en iPhone-laddare i varje rum – i varje rum! – en galenskap som jag egentligen borde kunna slippa. Det är pinsamt.

Jag önskar att Apple under 2014 släpper en iPhone 6 där de under presentationstalet enbart pratar om och visar klipp om hur bra batteritid den har. Den får gärna både se ut och fungera exakt som en iPhone 5s, fast med skillnaden att den har en batteritid på “en helg”. Du förstår nog lika väl som jag att det skulle bli en succé utan dess like.

Döp den till iPhone 6b, 6c, 6s eller något annat svårtolkat, och ta gärna hutlöst betalt för den – det gör mig ingenting,  jag köper den ändå. Om jag så blir tvungen att ta ut ett nytt lån på min bostad.

Det bästa om denna önskan blir verklighet är inte att jag får en iPhone med ett monsterbatteri, utan att övriga märken och tillverkare givetvis skulle följa Apples elektriska fotspår. Inom loppet av något år skulle alla smartphones ha batteritider som känns betydligt mer rimliga i tiden.

Det skulle kunna bli nyårskaramellernas nyårskaramell i slutet på 2014: “Alla smartphones har nu en hel helgs batteritid”. Och jag skulle kunna rycka ut alla laddsladdar som nästan lite skamset sticker upp bakom alla möbler.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!