Övrigt

Nya rykten om Samsung Galaxy S5

Nytt år och nya rykten om mobilbranschens flaggskepp och nu är det specifikationerna på Samsung Galaxy S5 som är på tapeten.

Sammobile går så långt och vågar säga att det de skriver är bekräftat men som bekant kan ingen annan än Samsung bekräfta vad Galaxy S5 blir för något. Men vi kan säga att med stor sannolikhet är det här vi får se.

S5:an kommer antagligen att komma i både ett plasthölje och ett metallhölje. Om det är i stil med iPhone där hela telefonen är gjord i metall eller HTC One där det rör sig om yttre detaljer nämns inte. Versionen i metall kommer gå på 800 euro medan plastversionen har ett grundpris på 650 euro.

Skärmen sägs vara en AMOLED-historia på 2560×1440 pixlars upplösning. Något mer oklart är den exakta storleken på skärmen men tidigare rykten säger 5,25 tum. Detta rykte motsägs av ett annat som säger att Samsung inte klarar att tillverka tillräckligt många AMOLED-skärmar i den upplösningen.

Kameran tar hela 16 megapixlar men den underliggande tekniken så som om det blir någon bildstabilisator den här gången är inte känd. Processorn blir Exynos 6 och/eller Snapdragon 805 beroende på om LTE-används samt lite vilken marknad den säljs på. Android 4.4 KitKat är en självklarhet.

Bortser vi från det tekniska kan vi konstatera att Snapdragon 805 är en förbättrad version av vad som sitter i dagens toppmodeller. Det är också den som gör att mobilerna stiger in i 4K-världen om vi får tro marknadsföringssnacket.

Sammobile tror att S5 presenteras i mars och lanseras därefter någon gång i April.

[source:http://www.sammobile.com/2014/01/13/exclusive-galaxy-s5-specs-confirmed-galaxy-s5-mini-and-s5-zoom-also-in-the-pipeline/ “Sammobile”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!