Övrigt

Nya revisionen av iOS 5.0.1 till iPhone 4S fixar simkorts-bugg

20111218-182100.jpg

I fredags skrev vi om att Apple släppt en reviderad version av iOS 5.0.1 som var specifik för iPhone 4S. Då var det oklart vad som egentligen hade ändrats, men nu verkar den nya revisionen enbart innehålla en buggfix gällande att iPhone 4S ibland tappar kontakten med eller inte känner igen simkortet. Själv har jag aldrig upplevt denna bugg men enligt diverse forumtrådar verkar det vara en hel del användare som stött på problemet.

Ett färskt supportdokument som Apple publicerat bekräftar problemet och förklarar att lösningen är att installera just denna nya version av 5.0.1. Då denna uppdatering inte pushas ut till alla automatiskt via det nu etablerade OTA-uppdateringsförfarandet måste du själv via iTunes installera denna uppdatering.

Du går tillväga som en helt vanlig återställning via iTunes där du först tar en backup och sedan väljer att återställa din iPhone 4S. Detta gör att iTunes laddar ned och installerar den nya revisionen av iOS 5.0.1. För att bekräfta detta kan du efter återställningen gå till Inställningar->Allmänt->Om och se till att det står iOS 5.0.1 (9A406) efter “Version”, och det viktiga där är den sista beteckningen, 9A406.

Källa: MacRumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!