Övrigt

Nya Nexus 7 drabbat av flera problem

Den nya lilla surfplattan Nexus 7 har drabbats av flera problem som användare upptäckt efter att ha använt produkten. Först handlar det om att GPS-funktionen stänger av sig, ibland redan efter 2 minuter, och fungerar igen först efter en omstart av enheten.

Det är dock ingen garanti att en omstart hjälper men Google är medvetna om problemet och jobbar på en lösning. När en sådan lösning kan komma finns det dock ingen tidsram för.

Andra problemet som potentiellt är betydligt allvarligare är att skärmen registrerar tryckningar som inte gjorts, vilket kan ställa till en del problem. Se filmen nedan hur enheten registrerar mystiska tryckningar.

http://www.youtube.com/watch?v=MYGd7GFVqB0

Problemet som rapporterats av flera användare verkar dessutom bli värre med tiden. Inga andra plattor med Android 4.3 verkar ha detta problem så i värsta fall kan det handla om defekt hårdvara men även här är Google medvetna om problemet och jobbar på en lösning.

Skärmproblemet diskuteras i denna Google Grupp.

Uppdaterat:
Nya Nexus 7 lanseras i Sverige först senare i höst, och troligt är att problemen lösta innan dess.

[source: http://bgr.com/2013/08/09/nexus-7-gps-problems/ “BGR”, http://bgr.com/2013/08/13/nexus-7-touchscreen-bug/ “BGR”]

Läs också:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!