Övrigt

Kamerasensorerna i nya iPad har du förmodligen redan testat

iSight-kamera-iPad3

Med nya modellen av iPad har Apple valt att återanvända likadana kamerasensorer som de använt tidigare i mobila prylar. iSight-kameran i nya iPad består av samma CMOS-sensor som används i iPhone 4, som för övrigt intressant nog är kapabel att spela in video i 1080p med 60bps. Apple dock satt en gräns vid 30bps, oklart varför. Uppdatering: Värt att förtydliga är att även om kamerasensorn i nya iPad är densamma som används i iPhone 4, är själva kameralinsen inte densamma. Linsen som används i nya iPad är uppgraderat till en likadan fem-delad lins som sitter i iPhone 4S’ fantastiska kamera.

FaceTime-kameran på framsidan är den lika usla kameran som finns att hitta i iPad 2 och den iPod Nano-modell som fick en kamera för ett par år sedan. Med upplösningen 0,3 megapixlar känns den riktigt malplacerad i en så pass avancerad produkt som nya iPad.

Personligen hade jag sett att de två kamerorna hade bytt plats, då jag nästan enbart använder FaceTime-kameran. Det känns fruktansvärt att hålla upp min iPad som en video- eller stillbildskamera.

Källa: chipworks (via Macrumors)

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!