ipad_infinity

by • 21 mars, 2012 • NyheterComments (1)55

Nya iPad blir lite varmare men inte het

ipad_infinity

De senaste dagarna har det kommit rapporter om att nya iPad blir varmare. Det har tvistats om hur mycket och en del sajter har till och med blandad in procent vilket blir helt galet som John Gruber förklarar.

Även amerikanska Consumer Reports har blandat sig i och talar om att nya iPad blir betydligt hetare än iPad 2 fast det snarare handlar om att den blir lite varmare. Närmare bestämt 45 grader celcius som varmast när man spelat Infinity Blade II i 45 minuter. Språket ändras dessutom i slutet av artikeln från att använda hetare till att avsluta med att när nya iPad var som hetast så kändes den varm men inte obehaglig att hålla i.

Apple har svarat The Loop genom pressrepresentaten Trudy Miller:

“The new iPad delivers a stunning Retina display, A5X chip, support for 4G LTE plus 10 hours of battery life, all while operating well within our thermal specifications,”

“If customers have any concerns they should contact AppleCare.”

Kontentan kan man förmodligen sammanfatta som att nya iPad med kraftigare processor och bättre skärm drar mer ström och blir därför lite varmare än föregångaren men att det inte är något problem. Men som vanligt jagar pressen efter verkliga eller påhittade fel i nya produkter från Apple.

En annan egenhet pressen har som vi sett de senaste dagarna är att visa en iPhone som bild till en artikel som handlar om problemet att gratisappar drar mycket ström för att visa annonser i Androidmobiler. Skulle bilden inte varit på en iPhone hade den inte fått så mycket klick helt enkelt.

Liknande artiklar

  • anton

    Klart den är het, den sålde ju 3M på 4 dagar :)