Övrigt

Ny teknik är viktigare än märkeskläder

I en artikel som publicerades igår i The New York Times skriven av Elizabeth Harris och Rachel Abrams målas en bild upp där dagens ungdomar bryr sig allt mindre om märkeskläder och hellre lägger pengarna på den senaste mobilen. Att ha ett snyggt skal till sin mobil är numera en viktig detalj då det syns när man fotar med mobilen.

That’s a fashion statement itself, she suggested. “When you take pictures, people see your case,”

De lägger också mer pengar på restaurangbesök än ungdomar gjorde förr och anledningen är både överraskande och helt självklar. Caféer och restauranger erbjuder gratis Wi-Fi så de kan få bra uppkoppling. Världen förändras.

“There’s this magnetism to restaurant environments,” Ms. Wissink said. “So we talked to teens about why, and it’s the free Wi-Fi.”

Det är helt enkelt viktigare att börja skolan nu i höst med den senaste mobilen än att följa det senaste modet och restauranger utan gratis internet ligger allt sämre till om de vill attrahera ungdomar.

Att många är uppkopplade och använder sina mobiler på restaurangen, vilket i sig är ett problem, har vi skrivit om tidigare i inlägget Restaurangbesök tar längre tid idag än för tio år sedan.

[source: http://www.nytimes.com/2014/08/28/business/less-prep-more-plugs-teenagers-favor-tech-over-clothes.html “NYTimes”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!