Övrigt

Ny iOS 8-bugg raderar dokument från iCloud Drive

En ny bugg i iOS 8 har upptäckts och verkar vara en allvarlig ytterst tråkig sådan för de som drabbas. För att drabbas krävs det dock att du som användare utnyttjar en sällan använd funktion i Inställningar-appen.

Flera användare har rapporterat att alla iCloud-dokument raderats i samband med att de nollställt inställningarna på sin enhet. I Inställningar-appen, under Allmänt > Nollställ finns en funktion för att nollställa alla enhetsinställningar (högst upp). Denna knapp ska enbart ändra alla enhetsinställningarna till ursprungsläge och inte röra någon media som finns på enheten.

Raderar alla iWork-dokument

Men användare som i iOS 8 använt funktionen har snabbt upptäckt att alla dokument kopplade till Apples produktivitetssvit iWork (Pages, Numbers och Keynote) och eventuellt även annan data i iCloud Drive försvunnit. Då iCloud synkroniserar alla förändringar så fort tillfälle ges innebär detta även att filerna försvinner från alla anslutna enheter.

Till skillnad från liknande molntjänster, som exempelvis Dropbox, finns det för iCloud Drive inget sätt för en användare att återskapa raderade filer; det finns ingen papperskorg för molnet.

Amerikanska Apple-bloggen Macrumors har själva testat detta och kan bekräfta att buggen finns på riktigt.

Tills dess att Apple åtgärdar detta rekommenderar vi dig att helt och hållet hålla dig undan från alla de olika nollställningsknapparna.

[source:http://www.macrumors.com/2014/09/29/reset-all-settings-icloud-drive-bug/ “Macrumors”]

[related]Mer om iOS 8[/related][display-posts tag=”ios-8, ios8″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!