Övrigt

Ny beta av OS X Mountain Lion med nya funktioner

ML-beta2

Lion-10.7.4-beta

Förutom en ny Apple TV och iPad släppte Apple igår en ny beta-version av nästkommande Lion-uppdatering (10.7.4) samt en ny förhandsversion av Mountain Lion: OS X Mountain Lion Developer Preview 2. Som vanligt är dessa versioner avsedd för registrerade utvecklare, och som vanligt brukar alla nyheter som är värda att nämna spridas som en löpeld, vilket betyder att detta inlägg förmodligen kommer uppdateras ett flertal gånger allt eftersom intressanta saker upptäcks. Så länge kan du läsa ikapp allt som redan rapporterats om Mountain Lion.

Listan på nya funktioner och förändringar uppdateras fortlöpande:

  • Synkronisering av öppna flikar i Safari –  I Safari kan du nu med en ny iCloud-knapp se vad du har för flikar öppna på andra Macar och iOS-enheter. Riktigt trevlig nyhet som gör det busenkelt att påbörja en surf-session på någon av dina prylar för att sömlöst återuppta samma session senare på en annan enhet. Räkna med att en likadan knapp kommer finnas i iOS-versionen av Safari lagom till sommaren (iOS 6?)
  • ML-Beta2-iCloud-safari

  • Webbsidor och Notiscenter – Webbsidor verkar nu kunna koppla in sig i nya Notiscenter. En inställning för notiser finns att hitta i inställningarna för Safari. Ett inte så långsökt scenario vore att t.ex. Facebook började visa notifikationer och i Notiscenter.

ML-Beta-safari-notiscenter

  • Notiscenter och Twitter – Apple fortsätter sin satsning på att implementera Twitter på systemnivå, och nu ploppar dina mentions och direktmeddelanden upp som notiser i Notiscenter.

ML-Beta-Twitter-notiser

  • Ny grafisk animation vid laddning av webbsidor i Safari – Safaris nya omnibar i Mountain Lion har i denna beta fått en ny animation. Det hela påminner om rymdfilmer där rymdskeppen går upp i warp-speed och får ett spår av blått sken efter sig.

ML-Beta2-safari-omnibar

  • Mac App Store i Notiscenter – Mac App Store påminner nu via Notiscenter och att det finns nya uppdateringar att hämta.

ML-Beta2-Notiser-MAS

  • OS X Mountain Lion ber nu om din explicita tillåtelse när någon applikation vill få tillgång till informationen i Kontakter. Om du vill ändra inställningar för specifika applikationer kan du göra det i systeminställningarna.

ML-kontakter-tillfrågad

Via: Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!