Övrigt

Nu säljs det fler smarta mobiler än dumma

Foto: Flickr (CC)

Nu är det officiellt, under andra kvartalet i år såldes det fler smarta mobiler än dumma i världen. På engelska kallas de feature phones men vi här i Sverige har inget bra ord utan kallar den lite slarvigt vanliga, eller i brist på annat, dumma mobiler.

Hur som helst har vi billiga Android-mobiler att tacka för att världen blivit lite smartare. Försäljningen av smarta mobiler steg från år till år med 46,5% till 225 miljoner medan de andra sjönk med 21% till 210 miljoner enheter.

Förra kvartalet stod Android för 79% av all försäljning av smarta mobiler och Samsung ensam stärker sitt grepp med 31,7% av totala försäljningen. Även Apple säljer fler enheter av iPhone än någonsin, men marknadsandelen minskar eftersom Apple med nuvarande produkter och prissättning får svårt att tävla mot Android i många av de växande marknaderna där det mest säljs väldigt billiga modeller.

Tillsammans står nu Android och iOS för 93,2% av alla smarta mobiler i världen. Blackberry och Windows Phone slåss tillsammans med ett fåtal andra plattformar om de 6,8% som återstår av kakan. Det går helt enkelt inte så bra för Nokia som en gång i tiden var störst i världen, på dumma telefoner.

[via: http://www.cultofandroid.com/39430/its-official-smartphones-finally-outsell-dumbphones-and-androids-responsible/ “Cult of Android”]
[source: http://www.gartner.com/newsroom/id/2573415 “Gartner”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!