Övrigt

Nu kan du använda Xbox One-kontrollen till din Windows-PC

Xbox 360-kontrollen blev omåttligt populär hos PC-spelare och kan närmast liknas vid en standard när det kommer till hankontroll för PC-spel och Microsoft kunde sälja många fler handkontroller än vad som från början var tänkt.

Trots succén fanns inga drivrutiner för Windows på plats när Xbox One lanserades med sin nya handkontroll och diverse “fulhack” kunde hittas runt om på nätet.

I mars gick Microsoft ut med uppgifter om att drivrutiner för Windows var under utveckling och idag kan vi slå fast att drivrutinerna är på väg.

Microsoft kommer att skeppa nya Windowsinstallationer med dessa drivrutiner och befintliga Windowsinstallationer kommer att uppdateras inom kort.

Redan nu kan du ladda ner drivrutinerna hos Major Nelson som har lagt ut drivrutinerna för allmän nedladdning där Microsoft också har valt att lämna ett pressmeddelande:

– Vi vet att våra fans har väntat på PC-kompatibilitet, och vi vet att de vill kunna använda sin Xbox One-handkontroll med samma spel och program som de har spelat med hjälp av handkontrollen för Xbox 360.

– Vi kan inte låta dem vänta på att få spela sina favorit-spel för PC med vad vi anser vara den bästa handkontroll som någonsin gjorts, och vi är glada att fansen får uppleva förbättrad D-pad, omgjort batterifack, ny bekväm design och de väl placerade analoga spakarna.

– De nya PC-drivrutiner gör att Xbox One-handkontrollen kan användas med alla spel som har stöd för Xbox 360-handkontrollen. Ladda ner drivrutiner, anslut din Xbox One-handkontroll till din dator via en mikro-USB-kabel för att komma igång med ditt spelande på nolltid.

Ladda ner drivrutiner:

 

[via:http://www.gamereactor.se/nyheter/163844 “GameReactor”]
[source:http://majornelson.com/2014/06/05/pc-drivers-for-the-xbox-one-controller-available-now “Major Nelson”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!