Övrigt

Nokia presenterar sina första Android-telefoner

Nokia använde sin presskonferens på Mobile World Congress till att presentera inte bara en Android-telefon utan hela tre stycken. De tre mobilerna är Nokia X, Nokia X+ och Nokia XL. Alla har dubbla simkorts-läsare.

X-familjen som Nokia kallar dem placerar sig marknadsmässigt mellan deras billigaste Asha-lurar och deras lite dyrare Lumia-telefoner med Windows Phone. Priset är 89 respektive 99 och 109 euro.

Inte som andra Android-telefoner

Android-systemet är tungt modifierat och liknar mer deras Windows Phone-telefoner med en hel del lånat även från Asha-telefonerna. Google Play kommer inte fungera men det skall gå att få in vanliga Android-appar ändå men de av dem som använder Google-tjänster så som Google Maps måste anpassas.

Microsoft, som snart äger hela Nokias mobildivision, är med på tåget och erbjuder bra deals på Skype och OneDrive. Appar som även de följer med från början.

Specifikationer

Det som skiljer de tre telefonerna är att Nokia X och X+ har en 4 tums stor skärm. X+ har i sin tur mer utrymme och mer minne. Nokia Xl har i stället en 5 tum stor skärm samt en kamera även på framsidan samt en bättre på baksidan.

Tillgänglighet

Nokia X kommer finnas tillgänglig redan nu över hela världen. Sverige och andra marknader där premiumtelefoner går bättre är dock inte med i denna värld för närvarande. Nokia X+ och XL kommer tidigt andra kvartalet i år.

Vad tror du, är detta rätt väg för Nokia att gå?

[source:http://press.nokia.com/2014/02/24/nokia-connects-the-next-billion-with-affordable-smartphones/ “Nokia PR”]

[related]Mer från MWC2014[/related]

[display-posts tag=”MWC2014″ exclude=”88773″ offset=”0″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!