Övrigt

Nexus Player kan bli försenad

Googles nya och första produkt för Android TV försenas. Direkt efter lanseringen av mediaspelaren, vid sidan av Nexus 6 och Nexus 9, tillgängliggjordes den för förhandsbeställning, men kort därefter försvann möjligheten och Google hänvisade till att produkten ännu inte godkänts av FCC – den amerikanska myndigheten som kontrollerar och godkänner alla konsumentprodukter som avger elektromagnetisk strålning.

Vanligtvis brukar stora företag skicka in sina produkter till FCC i god tid innan lansering, och genom att be FCC att inte publicera något om produkten förräns ett visst datum går det att hålla produkten hemlig. Detta förfarande möjliggör också att företagen kan börja sälja de nyligen lanserade produkterna omgående.

google-nexus-player-fcc.0

Enligt redan publicerade dokument på FCC:s webbsida verkar det dock redan finnas ett godkännande för denna produkt som tillverkas av Asus, från så sent som 19 oktober – två dagar efter att Google ursprungligen börja ta emot förhandsbeställningar.

Det som ställer till spekulationerna är att Google nu också tagit bort alla hänvisningar till produkten från sin webb-butik, trots att de första leveranserna enligt urprungsplanen ska göras i början av november. Produktsidan finns dock fortfarande uppe.

Nexus Player: Entertainment tailored for you

När väl Nexus Player åter gör entré på de digitala butikshyllorna kommer den kosta 99 dollar och finnas tillgänglig för köp på Google Play Store. Om produkten även kommer att kunna beställas av oss svenskar är ännu inte klart.

[source:http://bit.ly/1olUeZc “FCC”, http://www.engadget.com/2014/10/19/google-nexus-player-reaches-fcc/ “Engadget”, http://bit.ly/1rWHFhx “The Verge”]

[display-posts tag=”Google” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!