Övrigt

Netflix lanserar stöd för användarprofiler

netflix_multipla_profiler

Stremingtjänsten Netflix kom idag ut med goda nyheter för alla netflixanvändare som bor flera under samma tak: individuella användarprofiler på ett och samma Netflix-konto.

Användarprofiler är en efterfrågad funktion hos flera av de stora streamingtjänsterna, och medan en del tjänster har valt att rabattera kostnaden för flera konton i samma hushåll väljer Netflix den mjuka vägen och låter kunder fortsätta betala för ett enda konto med möjlighet att skapa personliga användarprofiler.

[youtube id=U35oovbGEdU]

För varje Netflix-konto går det alltså att registrera en profil för varje familjemedlem som också kan kopplas mot sociala medier. Detta gör också att varje familjemedlem fortsättningsvis kommer att få rekommendationer från Netflix baserat på vad var och en har tittat på, och inte hela familjens historik.

Vad vi kan utläsa från pressmeddelandet har ett konto en begränsning på fem underliggande profiler, med en eventuell framtida möjlighet för att betala för en utökning. Stöd för användarprofiler kommer under de kommande veckorna rullas ut i alla Netflix-klienter, inklusive PS3 och Apple TV.

Efter våra tester verkar spärren på två samtidiga strömmar per konto finnas kvar.

[source: http://nordicsblog.netflix.com/ “Netflix Blog”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!