Övrigt

Netflix kommer till Sverige

Netflix

Glada nyheter för alla film- och tv-älskare. Den amerikanska streamingtjänsten Netflix kommer till Sverige.

Apple TV har sedan en tid tillbaka stöd för denna tjänst och även om utbudet inte är i klass med den lokala videouthyrningsbutiken är det ändå ett stort steg på vägen. Förhoppningsvis kommer den svenska delen att ha ett lika stort bibliotek som den amerikanska.

Den svenska versionen släpps i slutet av 2012 men vill du redan nu prova på så finns det möjlighet att ansluta till den amerikanska med lite trixande.

Redan nu finns en svensk sida hos Netflix där du kan ange din epostadress och på så sätt inte missa när det väl öppnar. Det finns också ett twitter-konto för ändamålet.

Innan vi själva provade på tjänsten levde vi under föreställningen att det i stort sett fanns varenda film och tv-serie på tjänsten men tyvärr är det inte riktigt så. En hel del nya filmer släpps visserligen men aktuella storfilmer är det desto skralare med. Däremot finns det hyfsat bra med tv-serier och det enda vi saknar är HBO. Det svenska utbudet kommer baseras på svenska rättigheter och antagligen likna det som erbjuds via de etablerade Play-kanalerna. Förhoppningsvis kan dock Netflix genom sin storhet förhandla sig till ännu bättre avtal och dessutom har de överlägset plattformsstöd.

Netflix finns till webbläsaren, iPhone, iPad och Apple TV men även Microsoft Xbox 360, Sony Playstation 3 och Nintendo Wii, Boxee Box samt en rad TV och dvd/blu-ray-spelare från olika tillverkare.

UPPDATERAT 2012-10-15:
Netflix lanserat i Sverige

Via Feber
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!