Övrigt

Nest Protect: Smart brand- och kolmonoxidvarnare från iPodens fader

Tony Fadell, ofta kallad iPod:ens fader, jobbar som bekant inte kvar hos Apple längre utan grundade 2010 företaget Nest Labs. De ligger bakom den den smarta termostaten Nest Thermostat som lär sig att hålla rätt temperatur i ditt hus samtidigt som du sparar energi.

Nu har de presenterat Nest Protect som är en smart brandvarnare som förutom rök också känner av och varnar för farlig kolmonoxid. Många är de som hatar sina brandvarnare som går igång så fort man steker mat eller väcker en mitt i natten för batteriet är dåligt. Nest Labs bestämde sig för att göra en brandvarnare man älskar. För att hata den är farligt.

nest_protect_black

När Nest Protect känner av att rök eller kolmonoxiden ökar i ett rum börjar den med en lugn varning. Den börjar lysa gult och pratar helt enkelt till dig att något är på gång. Vet du med dig att det inte är en brand så vinkar du helt enkelt åt den att det inte är någon fara så kan du lugnt steka vidare utan att få ett skrikande larm i öronen och tvingas upp på en stol för att slita ur ett batteri.

En smart brandvarnare vore inte smart utan en koppling till din mobiltelefon. Går alarmet får du veta i din iPhone och iPad om rök eller kolmonoxidnivåerna i ditt hem stigit. Ett nödnummer kan dessutom programmeras in för snabb reaktion. För att inte behöva höra en brandvarnare som varnar för lågt batteri så meddelas detta också via din mobil och den lyser gult i god tid innan.

nest_protect_app

Har du flera Nest Protect i ditt hem så samarbetar dessa självklart. Exempelvis kan brandvarnaren i sängkammaren meddela dig via en högtalarröst att det är rök i köket. Går larmet mitt i natten behöver du inte famla i mörker utan Nest Protect har inbyggd belysning som hjälper dig hitta rätt väg. Detta är bara några av de funktioner som Nest Protect har.

Kolla in videon nedan och är du sugen på en så går det att förbeställa antingen den nätansluta eller batteridrivna modellen direkt från Nest Labs för $129.

https://www.youtube.com/watch?v=QXp-LYBXwfo

Läs mer om Nest Protect.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!