Övrigt

Mozilla jobbar på en minimalistisk webbläsare för iPad

[youtube id=q5HPjhZeLYE]

På ett Mozilla-konvent visade Mozillas designteam upp en tidig version av en ny webbläsare för iOS upp. Utvecklingsnamnet är Junior och konceptet är väldigt avskalat och minimalistiskt. Istället för att ha en rad med flikar och navigeringsknappar högst upp som på de flesta webbläsare – inklusive Safari – tänker sig Mozilla att webbläsaren alltid ska vara i helskärmsläge.

Med ett par navigeringsmenyer längs sidorna av skärmen ska man kunna navigera och också få upp en specifik sida fungerar som en slags samlingssida som visar alla bokmärken, öppna sidor och ett sökfält. Mozilla skriver i ett blogginlägg att Junior ska vara mer ergonomisk och användarvänlig än traditionella, mobila webbläsare, som också ska ge en helt annan upplevelse för användaren.

En funktion som de tänkt på är att man ska kunna skapa ett flertal användare som man snabbt ska kunna växla mellan. Detta då de enheter som iPad ofta används av flera personer som alla har olika bokmärken och andra personliga inställningar.

Junior är helt klart ett intressant koncept, och versionen som visas i klippet är i ett tidigt utvecklingsskede. Om Junior någonsin släpps i en skarp version är oklart, men visst blir man sugen på att testköra den?

VIA: MACSTORIES
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!