Övrigt

Mobiloperatörerna lovar tydligare täckningskartor

De stora operatörerna Net 1, Tele 2, Telenor, Telia och Tre har tillsammans med Konsumentverket och PTS (Post- och Telestyrelsen) kommit överens om nya bestämmelser om täckningskartornas utseende och vilken information som ska ges i anslutning till kartorna.

Överenskommelsens syfte är att konsumenter lättare ska kunna jämföra operatörerna med information som stämmer bättre överens med verkligheten.

Kartorna kommer att innehålla tre olika nivåer av täckning som ska kunna jämföras mellan de olika operatörerna och kommer kontinuerligt att kontrolleras med hjälp av mätningar. Nivåerna som kommer att användas kallas Bastäckning, God täckning samt Mycket god täckning.

Nu ska det inte längre gå att locka med en tjänst som inte håller vad den lovar, säger Gunnar Larsson, KO och generaldirektör för Konsumentverket. Det här blir en hjälp för konsumenterna att välja ett abonnemang som de kan lita på.

Operatörerna får året ut på sig att förändra sina kartor och informationen kring dem för att senast 1 januari 2015 presentera färdig information.

[source:http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Pressmeddelanden/Pressmeddelanden-2014/Krav-pa-tydligare-kartor-for-mobiltackning “Konsumentverket”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!