Övrigt

Mobiler med Android blir utan användarprofiler

android_profiles

På surfplattor har det ända sedan version 4.2 av Android varit möjligt att använda sig av olika användarprofiler för att flera personer ska kunna använda samma platta utan att behöva logga in och ut från olika appar och tjänster.

Vi har hittills inte sett denna funktion på Android-smartphones och nu får vi en förklaring till detta. En användare startade en tråd på Reddit och fick svar från Dan Morill, som till vardags arbetar som Android-utvecklare:

Det är inte klart hur det skulle fungera, särskilt med tanke på sms och mobilsamtal. Tänk om du har aktiverat enhetsdelningen och det kommer ett inkommande samtal. Vem får det? Låter du samtalet gå igenom till den just då aktuella användaren? Får bara ägaren samtalet? Om bara ägaren kan svara, ringer den trots det för den andra användaren.

Han fortsätter med:

“Ska man störa användare för att det kommer ett samtal, eller än värre, ska fadern missa ett samtal från chefen för att Junior spelar Angry Birds?”

nokia_multiuser_patent

Rykten har cirkulerat att multiprofilernas frånvaro hos Android-smartphones beror på att Nokia har patent på just detta. Nokia lämnade in en patentansökan år 2005, men valde att inte fullfölja sin ansökan och 2009 avskrevs ansökan.

nokia_multiuser_patent2

Detta gör att vi får tro på Dan Morill. Det kanske ligger någonting i det han säger? Smartphones kanske är mer personliga än surfplattor? Hur använder ni smartphones och surfplattor i er familj?

[via: http://www.mobil.se/nyheter/darav-endast-en-anvandarprofil-1.525294.html “mobil.se”]
[source: http://www.reddit.com/r/Android/comments/1j0lo5/official_android_43_questions_and_answers_thread/cb9wu70 “Reddit”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!