Övrigt

Microsoft vill ersätta iPad och MacBook med nya Surface Pro 3

Under ett event i New York nu ikväll presenterade Microsoft den tredje generationen av Surface-plattan. Denna gång är det dock bara en Pro-variant och skärmen är nu 12 tum med en upplösning på 2160×1440 pixlar med förhållandet 3:2 mot tidigare 10,6 tum med upplösningen 1920 x 1080 och förhållandet 16:9. Vad gäller processorn så går det att välja från Intel Core i3 till i7.

Surface Pro 3 kommer dessutom med en penna (stylus), har en Mini Display-port, USB 3, 802.11 a/b/g/n/ac WiFi och Bluetooth 4.0 LE. Dessutom har den kameror både fram och bak som båda är på 5 megapixel. Batteritiden ska ligga på 9 timmar.

Priset för den billigaste modellen med Intel Core i3-processor, 64GB SSD och 4GB RAM hamnar på $799. De två modellerna med Intel Core i5 kostar $999 respektive $1299. Den billigaste av dessa två har en 128GB SSD och 4GB RAM medan den dyrare har dubbelt av både lagringsutrymme och arbetsminne.

Det kommer även två modeller med Intel Core i7 som båda har 8GM RAM. Det som skiljer dessa åt är att den billigare för $1549 har en SSD på 256GB medan den dyrare för $1949 har en SSD på 512GB. Microsoft säljer också en docknings-station separat som kostar $199.99.

surface_3_docking

Det som Microsoft dock trycker extra på är tjockleken som inte är mer än 9,1 millimeter och vikten på 800 gram vilken ska göra Surface Pro 3 till en perfekt ersättare, både till din iPad och MacBook. De visade till och med på en våg hur lätt den nya plattan var i jämförelse med en 13-tums MacBook Air.

https://www.youtube.com/watch?v=1t7rSZT_77E

“So many people carry both a laptop and a tablet but really want just one device that serves all purposes,” said Panos Panay, corporate vice president, Microsoft Surface. “Surface Pro 3 is the tablet that can replace your laptop — packing all the performance of a fully powered laptop into a thin, light and beautifully designed device. You’ll love being able to carry a single device for your next class, workday or weekend getaway knowing you have all the power you need.”

Om vi nu ska jämföra MacBook och Surface Pro 3 lite närmare så “glömmer” exempelvis Microsoft att nämna att det inte ingår något riktigt tangentbord utan du behöver lägga till $129.99 för ett Surface Pro Type Cover. En MacBook Air får du idag för $899 medan även billigaste modellen av Surface Pro 3 inklusive ett tangentbord då blir dyrare med sina $929.

surface_3_side

Den nya modellen har visserligen ett betydligt bättre inbyggt steglöst stöd på baksidan men att använda den i ditt knä (lap) är det fortfarande inte frågan om utan det är ett skrivbord som gäller. Om nu Microsoft menar att Surface Pro 3 är en ersättare för en laptop borde kanske ett riktigt tangentbord ingå.

Jämför vi istället med en iPad Air som börjar på $499 och lägger till ett tangentbord från exempelvis Logitech för $99.95 låter priset för Surface Pro 3 ännu högre. Nu säger ju i och för sig Microsoft att Surface Pro 3 ska ersätta båda dessa maskiner, och den ser onekligen intressant ut, men det är varken en optimal eller klockrent prissatt lösning som presenterats idag. Företagets tidigare försök med Surface har ju onekligen inte gått som tåget.

Surface Pro 3 släpps 20 juni i USA och kan där förbeställas i morgon men internationellt, där Sverige är ett av länderna, släpps den först i slutet av augusti.

Vad är dina tankar om Surface Pro 3?

[source: http://www.microsoft.com/en-us/news/press/2014/may14/05-20surfacepr.aspx “Microsoft”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!