Övrigt

Microsoft varnar för Google med merchandise

Anti-Google varumärket “Scroogled” har letat sig in på Microsofts onlinebutik. Namnet, som är en ordlek med det engelska ordet “Screwed” (lurad), syftar utan någon blygsamhet till att Google-användare blir lurade.

Med de nya produkterna, som faktiskt går att köpa för boende i USA, beskriver Microsoft Googles lurendrejeriverksamhet på olika vis. Här hittar vi allt från en t-shirt med synonymer till ordet “Screwed” till en kaffemugg som uppmanar ägaren till att “ta det lugnt, medan vi stjäl all din data”, med Google Chrome-logotypen på ena sidan och Scroogled-logotypen på andra sidan.

Just den muggen verkar dock redan vara slutsåld.

Varje produkt har också en kortare beskrivning som pekar på hur och på vilka sätt Google lurar dig som användare. Se hela utbudet av Scroogled-merchandise hos Microsoft.

Denna anti-Google-kampanj har använts en längre tid av Microsoft. Redan för ett år sedan lanserade Microsoft webbsidan Scroogled.com, som under olika perioder attackerat olika delar av Googles verksamheter; allt från att Google påstås snoka i användares Gmail-konton till ändrade regler för Google shoppingverktyg. I menyn högst upp på denna webbsida finns kritiken mot Google uppdelad efter produktsegment.

Scroogled

[via: https://twitter.com/flyosity/status/403275630143635456 “Twitter”]
[source: http://www.theverge.com/2012/11/28/3701534/microsoft-bing-scroogled-google-shopping “The Verge”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!