Övrigt

Microsoft släpper nya Outlook för Mac

Kort efter att bilder och skärmdumpar från kommande Office 2015 läckts ut på nätet släpper Microsoft den nya versionen av en av produktivitetssvitens program: Outlook.

Med en ny design som går hand i hand med Windows-versionen får denna e-postklient, kontaktbok och kalender ett rejält lyft. Dessutom ska upplevelsen för Outlook-användare vara mer konsekvent med de tillhörande apparna för iPad och iPhone.

Bland alla förbättringar som denna version kommer med betonar Microsoft vissa lite extra. Utöver det uppenbart nya gränssnittet ska användare uppleva förbättrad prestanda och snabbhet vid användning. Vidare ska sökningar mot Exchange-servrar gå snabbare och för Office 365-användare finns nu push-notiser som i realtid levererar inkommande e-post.

Outlook 2015 - 01-Mail-All-Retina

Se upp om du synkar mot äldre Exchange-servrar

Om du synkar din e-post till en Exchange 2010-server SP1 (eller tidigare) ska du se upp med denna uppdatering. Nya Outlook fungerar helt enkelt inte med Exchange-servrar äldre än 2010 SP2.

Inte heller Kerio, som är ett alternativ till Exchange, fungerar i nuläget mot nya Outlook. Det är dock ännu inget sagt om Kerio kommer att uppdateras med stöd eller inte.

Resten av nya Office kommer 2015

Outlook blir alltså det första programmet som släpps i uppdaterad version, och Microsoft meddelar samtidigt att övriga program i sviten – Word, Excel, PowerPoint – kommer att släppas i en publik betaversion under första halvan av 2015. I det skedet kommer även OneNote att släppas för OS X. Den skarpa lanseringen av hela Office-sviten är planerad till andra halvan av 2015.

Endast för Office-prenumeranter

Outlook 2015 finns endast tillgänglig för Office 365-prenumeranter och hämtas från Microsoft (kräver inloggning). Du som har Microsoft Office 2011 på din Mac kommer ej få tillgång till nya Office-sviten – och därmed heller inte nya Outlook – utan att teckna ett 365-abonnemang.

[via:http://www.theverge.com/2014/10/31/7137557/microsoft-launches-new-outlook-for-os-x “The Verge”]
[source:http://blogs.office.com/2014/10/31/new-outlook-mac-available-office-365-customers/ “Microsoft”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!